Keratinbehandling – hur går det till?

Keratinbehandling hur går det till?
Har du någonsin funderat över hemligheten bakom de blänkande, släta hårsvalorna i hårvårdsreklam? Ofta ligger hemligheten inte i schampot utan i en keratinbehandling. Denna behandling tillför håret intensiv fuktighet och skapar en skyddande hinna över varje hårstrå, vilket resulterar i ett glänsande och slätt utseende som varar länge. Keratinbehandlingar kan utföras både hemma och på salong och är särskilt fördelaktiga för dig som använder keratin löshår, önskar en hårförlängning med keratin, eller vill förlänga hårets skönhet med keratin extensions. För dig med lockigt hår och ett intresse för keratin hårförlängning, rekommenderar vi Hairtalk.se. Där hittar du utförlig information om de bästa metoderna för hårförlängning med keratin och kan även boka en kostnadsfri digital konsultation. Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta!

Vad är keratinbehandling?

Vad är keratinbehandling

Keratin är något som finns naturligt i hår, naglar och hud och som inte är främmande för håret. Keratinet bildar ett skyddande hölje på varje hårtstrå och kapslar in det i fukt. När du gör en keratinbehandling tillsätter du extra keratin. Resultatet blir ett platt och extra glänsande/skimrande hår som man nästan bara ser i reklamfilmer. Vill du få bukt med frissigt, lockigt hår och kluvna hårtoppar samt få ett perfekt hårsvall för några dagar är en keratinbehandling rätt väg att gå. Som du kan se på bilden här ovan blir håret slätt och kontrollerat utan kluvna hårtoppar och friss. 

Keratinbehandling - bra eller dåligt?

En keratinbehandling på salong kräver höga temperaturer och därför ska du inte göra en sådan behandling för ofta. Det är precis som med all typ av värme du använder på håret, såsom plattänger, hårfönar osv. Om du inte är försiktig och gör det med måtta kan håret ta skada och bli slitet.

Då och då mår dock håret bra av ett få en liten extra keratin-boost och samtidigt får ditt självförtroende också en liten boost när du får till den perfekta looken som gör att folk vänder sig om när du går förbi på gatan. Du kan köpa keratinbehandling på salong om du exempelvis ska gifta dig eller vara med om något annat spännande där du vill känna dig riktigt snygg, men du också göra en enklare keratinbehandling hemma med hjälp av en inpackning eller olja.

Köpa keratinbehandling

Som sagt kan du köpa keratinbehandling på salong eller köpa hem en enklare variant du kan göra själv. Keratinbehandling pris skiljer sig åt från stad till stad men ligger någonstans mellan ca 800-5 000 kr, men var försiktig med de billigare varianterna eftersom resultatet kanske inte håller i sig lika länge. Vad det gäller keratinbehandling hemma kan du komma betydligt billigare undan – men du får heller inte samma starka effekt. 

Keratinbehandling hemma

När du gör en keratinbehandling hemma så handlar det om inpackningar – antingen med olja eller annan produkt. Om du vill kan du först föbereda håret för bästa resultat. Använd då en reparerande hårmask som stärker håret och ger extra fukt. Här tipsar vi nu om några alternativ som passar bra.

Förbered håret med en hårinpackning

Olaplex Hair Perfector No 3

olaplex-hair-perfector-no-3

Olaplex är en känd reparerande hårinpackning för skadat hår som används flitigt. Den reparerar, skyddar och stärker håret. Dessutom är den helt parabenfri, sulfatfri och helt vegansk. Använd Olaplex i handdukstorkat hår och låt verka i ca 10 minuter innan du sköljer ur noggrant med schampo. Resultatet blir ett återfuktat, mjukt hår utan friss. 

maria nila Head & Hair Heal Masque

maria-nila-head--hair-heal-masque

Den här hårmasken från maria nila är verkligen något att testa på om du vill ha en riktigt bra och vegansk hårinpackning som passar dig med irriterad hårbotten och slö hårväxt. Den här produkten förebygger och behandlar mjäll samt stimulerar hårsäckarna så att du tappar mindre hår och får en bättre hårväxt.

Kérastase Resistance Masque Force Architecte hair mask

Kérastase resistance masque force architecte

Den här inpackningen från Kérastase är verkligen en räddning för alla trötta, slitna, frissiga hår som behöver hitta sig självt igen. Formulan tar hand om kluvna hårtoppar och förbereder håret för din hemma keratinbehandling. Ju bättre kvalité du har på håret när du gör din keratinbehandling desto bättre blir också slutresultatet. Du kan till och med sova med den här hårmasken och vakna upp med ett otroligt mjukt hår.

Keratinbehandling - för hemmabruk

Lanza Keratin Healing Oil Masque

Lanza Keratin Healing Oil är en av de hemma keratinbehandlingar som finns lättillgängligt på marknanden. Behandlingen är en olja som består av massor av nyttiga och välgörande ingredienser utöver keratinet, såsom; olja från oljekål, gröna kaffebönor, acaifrukt och babassunöt. Håret blir inte tungt av oljan utan gör det mjukt, glänsande och starkt. Du applicerar oljan i handdukstorrt hår och låter verka mellan 5-20 minuter beroende på hur skadat hår du har. Sedan sköljer du ur oljan noggrant. 

Brave New Hair Keratin mask

brave-new-hair-keratin-mask

Den här superhärliga keratin hårmasken från Brave New Hair är en riktig vinnare i detta sammanhang. Förutom att den stärker håret, slätar ut och kontrollerar, bevarar fukt och tar hand om kluvna hårtoppar samt friss, så är behandlingen även fri från sulfater, petrolatum, silikoner och salt. Håret blir mjukt och följsamt och mindre statiskt. Applicera masken efter schamponering och låt verka ca 5 minuter inna du sköljer ur med bara vatten. Balsam behövs ej!

Kérastase Discipline Maskeratine hair mask

kerastase-discipline-maskeratine

Kérastase visste vad de gjorde när de tog fram den här keratinbehandlingen för hemmabruk. Det är en inpackning som verkligen gör skillnad. Håret blir otroligt mjukt, smidigt och lätthanterat. Glansen kommer fram och håret får en härlig struktur utan friss eller kluvna hårtoppar. Effekten sitter i ca 72 timmar om du inte tvättar håret.

Vanliga frågor och svar om keratinbehandling

 • Vad är keratinbehandling?

  En keratinbehandling innebär att man tillsätter extra keratin under värmebehandling för att sluta in varje hårstrå i ett skyddande keratinhölje. Håret blir då platt, glansigt och extra följsamt. 

 • Vilket schampo efter keratinbehandling?

  Efter och innan en keratinbehandling kan det vara bra att använda ett extra återfuktande schampo eller inpackning om du har gjort behandlingen på salong - eftersom de använder värme, vilket kan slita på håret. 

 • Är keratinbehandling bra?

  Generellt, ja. Men du ska inte göra keratinbehadling på salong för ofta eftersom värmen de använder kan slita på håret. 

 • Keratinbehandling när man ammar?

  Du bör vara försiktig med alla typer av produkter/behandlingar som kan vara starka när du är gravid. Keratinbehaldingar innehåller oftast inga skadliga ämnen längre eftersom det finns regler som styr detta, men du bör ändå undvika keratinbehandlingar om du är gravid.

 • Hur länge håller en keratinbehandling?

  Det beror på om du gjort din behandling på salong eller hemma. Hos en bra salong kan du få resultatet att hålla i flera dagar medan en keratinbehandling hemma kanske håller i 2-3 dagar. 

 • Vilken keratinbehandling är bäst?

  Vad det gäller keratinbehandling hemma så kan vi rekommendera Lanza Keratin Healing Oil som ger ditt hår den där äkta keratinkänslan av följsamt, återfuktat, platt, glänsande, mjukt hår. Behandlingen är busenkel och kan sitta i mellan 5-20 minuter beroende på hur skadat hår du har sedan innan.