Hur länge håller en fransförlängning?

Hur länge håller en fransförlängning

Vem har inte drömt om att få vackra och långa ögonfransar som ser naturliga ut – den drömmen kan bli verklighet med en fransförlägning du gör på salong! Du slipper också hålla på med mascara och ögonfransböjare när du har lösfransar. Men hur länge håller en fransförlängning egentligen? Detta och mycket mer ska vi nu gå igenom i den här artikeln så att du får all information du behöver innan du bestämmer dig för om en fransförlängning är något för dig. Läs vidare!

Vad är en fransförlängning?

En fransförlängning är små fina verklighetstrogna lösfransar som fästs vid roten av dina riktiga fransar för att skapa mer volym och en tydligare inramning av dina ögon. Metoden kommer från Sydkorea som alltid ligger i framkant vad det gäller hudvård och skönhet. Fransarna fästs med ett speciellt lim och är absolut ingenting du ska göra på egen hand hemma. En fransförlängning ska alltid utföras av en person som är utbildad inom området. Ska du göra en ögonfransförlängning hemma kan du använda dig av vanliga lösögonfransar som du använder en eller ett par gånger och som du tar bort på kvällen. 

Det finns olika typer av fransar och den som utför din fransförlängning bör först göra en analys av din ögonform för att få till ett så naturligt resultat som möjligt. Du kan välja att få väldigt täta och jämna fransar, eller lite mer glesa och långa. Innan du väljer din salong bör du kolla upp före och efter resultat först – alla använder inte exakt samma teknik och stil. Själva fransarna är inte tillverkade av äkta minkpäls i Sverige, men de kallas ofta för mink- och silkesfransar. 

När du har en fransförlängning behöver och ska du inte använda mascara eller ögonfransböj – det kommer att skada fransarna. Du kommer dock inte att ha något behov av varken det ena eller det andra eftersom fransförlängningen fyller båda dessa behov. 

Vad är en fransförlängning?

Fransförlängning - hur går det till?

Själva tekniken bakom den här typen av verklighetstrogen fransförlängning kommer som sagt från Sydkorea och går ut på att man fäster små ögonfransliknande strån vid roten av dina riktiga fransar med ett lim som är speciellt anpassat just för det här ändamålet. Inget annat lim får användas. Varje frans har lite olika tjocklek samt en lätt böj för att passa in bland dina egna fransar så bra som möjligt. 

För att göra en fransförlängning måste du boka in en tid hos en salong eller privatperson som är utbildad inom området. Se verkligen till att du har gott om information innan du gör ditt val – speciellt om det är en privatperson. Om behandlingen utförs på fel sätt och med fel produkter kan dina ögon ta skada i värsta fall. Man ska alltid vara försiktig med skönhetsbehandlingar generellt.

Hur länge håller en fransförlängning?

En fransförlängning håller i ca 3-4 veckor beroende på hur försiktig du är med dina fransar. Du ska inte gnugga dig i ögonen eller tvätta dem onödigt mycket – det kommer att göra så att de lossnar tidigare. Efter den här tiden kan du alltså gå tillbaka till salongen för att bättra på fransarna, om du vill fortsätta. När du inte har så mycket lösfransar kvar kan det lätt se lite spindelbensaktigt ut och inte så naturligt. Går du med jämna mellanrum och fixar till dem så har du alltid en fräsch, pigg och halvt sminkad look. Dina lösfransar kommer att falla av samtidigt som fransen den är fäst på, vilket sker enligt den naturliga cykeln cirka va 30-45:e dag. 

Fransförlängning hur går det till

Vilken fransförlängning passar mig?

Vilken typ av fransförlängning som passar just dina ögon beror på din ögonform. Ögon som har en nedåtgående form ska inte exempelvis inte ha så långa fransar ute i kanten av ögat eftersom det drar ner ögats utseende ännu mer. I det här fallet är det bättre med lite längre fransar i mitten av fransraden för att lyfta upp blicken. 

I övrigt är det också din personliga smak som spelar in i valet av fransmodell. Vill du ha en perfekt, tjock fransrad med massor volym eller kanske bara en mer naturlig look med lite färre och tunnare fransar? De flesta salonger har ett utbud av olika tjocklekar och längder. Även din genetik spelar in här eftersom man använder roten av dina redan existerande fransar till att fästa förlängningen. Har du väldigt få fransar finns det färre att fästa på helt enkelt – men det brukar gå att få till ett riktigt bra resultat oavsett. 

Vad kostar fransförlängning?

En fransförlängning hos en professionell salong kan kosta mellan ca 1 000 – 2 000 kr, men priserna varierar mycket från stad till stad och salong till salong. Du kan hitta en billig fransförlängning som uppfyller alla krav men du ska vara försiktig med billiga behandlingar som utförs av en privatperson eftersom det kan vara en indikation på att utbildning inom området saknas. I vissa fall kan du få en billig fransförlängning eftersom den utförs av en elev på salongen som är nästan fullärd och då under uppsikt av en expert. 

När du redan har en fransförlängning behöver du bara gå och bättra på den då och då när för många fransar trillat av. En påfyllning är billigare än en full behandling beroende på hur mycket fransar som behövs. 

Fransförlängning - vad ska man tänka på?

Något som kan vara frestande att göra när många fransar börjat falla av är att börja plocka bort resten på egen hand. Men att ta bort ögonfransförlängning själv kan innebära att du rycker med dina egna fransar på samma gång – vilket inte är bra. Det bästa är att gå till en salong och få en professionell, skonsam borttagning av förlängningen. 

Ska du promt ta bort ögonfransförlängning själv hemma måste du först använda en skonsam olja som löser upp limmet. Massera in fransraden med oljan (exempelvis kokosolja) och låt verka ca 15 minuter. Använd rikligt med olja. Sedan är det viktigt att du kan skilja på vad som är din egen frans och vilken som är fejk. Dra sedan försiktigt bort den lösa fransen.

Andra saker som är viktigt att tänka på när det gäller fransförlängning är som sagt hur väl du tar hand om dem när de väl är på plats. Undvik att gnugga eller pilla dig i ögonen kring fransarna och använd inte mascara som du måste tvätta bort sedan. Allt detta är saker som sliter på fransförlängningen och som gör att de faller av fortare. 

De första två dygnen efter en franspåsättning ska du inte blöta fransarna överhuvudtaget. Undivik alla former av oljebaserade produkter kring ögonen eftersom dessa kommer att lösa upp limmet och göra så att lösfransarna släpper. 

Varför kliar min fransförlängning?

Det finns vissa rapporter om individer som fått allergiska reaktioner av limmet som används vid fransförlängning, men det är väldigt ovanligt. Tecken på detta är att det kliar kring och i ögonen och att man får utslag kring ögonen. Om du vet med dig att du är känslig eller bara vill vara extra försiktig kan du be salongen att lägga en klick lim i ditt armveck och sedan avvakta 24 timmar. Om ingen reaktion uppstått bör du vara good to go! Har du däremot fått en reaktion ska du nog undvika att göra en fransförlängning iallafall med det lim som används på just den salongen. 

Är ögonfransförlängning farligt?

Nej, generellt sett är en ögonfransförlängning inte farlig. Är du dock allergisk mot limmet kan det uppstå problem som inte är så roliga. Men detta kan du som sagt undvika om du gör testet vi tipsade om här ovan där du ber salongen att lägga en klick lim i ditt armveck och sedan avvaktar ett dygn.

Något du dock ska tänka på är att inte använda dig av ögonfransförlängning kontinuerligt under långa perioder. Det kan nämligen slita ordentligt på dina egna ögonfransar och i värsta fall göra så att du tappar dem. En fransförlängning bör du endast använda dig av exempelvis på sommaren eller när du ska på semester någonstans och du inte vill behöva hålla på med smink för att se fräsch och pigg ut.