Bästa silverschampot 2024 – för blont och grått hår

bäst i test silverschampo

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Har du blondt hår eller någon annan ljus ton som även har fått gulaktiga toner – då kan du använda ett silverschampo för att neutralisera det gula. Vi har gått igenom några av de mest köpta produkterna inom den här kategorin och utsett bästa silverschampo i prisklasserna premium, mellan och budget. Med hjälp av vårt silverschampo bäst i test kommer du att lättare hitta den rätta formulan för dina behov. Du kan inte färga håret grått med silverschampo, men du kan absolut få en helt ny nyans på ditt hår som inte är så varm smat lyfta fram silvriga grå/lila toner.

Det är inte bara blondiner och de med grått hår som kan använda sliverschampo, även om det är det vanligaste. Även bruna hårnyanser kan bli fina med ett silverschampo och få en kallare ton. Finessen med ett silverschampo är nämligen att formulan innehåller lila pigment som neutarliserar alla gula undertoner och gör intrycket kallare – vilket ser mer naturligt ut. Ett silverschampo kan du använda ett par gånger i veckan. Läs nu vidare för att ta del av vårt silverschampo bäst i test!

 • Neutraliserar gula undertoner
 • Avlägsnar smutspartiklar
 • Perfekt resultat
 • Återfuktar
 • Färgbevarande
 • Neutraliserar gula undertoner
 • Ger glans och styrka
 • Neutraliserar gula undertoner
 • Torkar inte ut
 • Sliter inte på håret
 • Fritt från sulfater

Bästa silverschampot

Vilket silverschampo som fungerar för vilket hår är svårt att veta på förhand. Ibland vill det sig bara inte trots att du köpt en riktigt bra produkt som fått fina recensioner. Detta kan bero på olika saker och det gäller bara att hitta rätt produkt för just ditt hår. Vi har främst tittat på hur effektiv formulan är och om den är skonsam mot håret. Läs vidare för att ta del av våra vinnare!

Bästa silverschampo i premiumklassen blir den stora favoriten från Kèrastase – Blond Absolu Bain-Violt schampoo. Detta är ett lila schampo som passar blondt hår och neutraliserar varma undertoner. Med den här formulan får du en härligt kall och naturlig hårfärg. Förutom att det ger ett perfekt resultat vad det gäller färgen så återfuktar det också håret och gör det mjukt och luftigt. Detta silverschampo skyddar också håret mot oxidering och föroreningar! En riktig favorit måste vi säga. Schampot ska verka mellan 2-5 minuter beroende på hur stark effekt du önskar. 

Vi älskar det här schampot från Björk Ag som neutraliserar alla varma gula toner i blondt och ljusbrunt hår. Formulan består bland annat av blåbärsextrakt och violetta pigment som inte gör ditt hår lila utan bara gör hårtonen kallare. Dessutom är formulan färgbevarande och ger ditt hår styrka och glans. Vi utser det till bästa siilverschampo i mellanklassen eftersom det verkligen fungerar bra på olika hårtoner – inte bara blonda. Produkten är också dryg och räcker länge. Håret känns inte lika torrt som det kan göra med andra silverschampon och detta är en riktig vinnare! Du kan använda produkten 1-2 gånger i veckan och låta den verka mellan 1-5 minuter beroende på effekt. 

Detta fudge silverschampo från Fudge Care är en otroligt bra produkt för alla trasiga, gula och blonda kalufser där ute. Clean Blonde Damage Rewind Schampoo tar effektivt bort alla gula undertoner i håret utan att slita på hårfibrerna. Detta är även ett sulfatfritt silverschampo vilket är bra för din kropp och för naturen. Vi utser det till bästa silverschampo i budgetklassen eftersom den fungerar mycket bra och har ett mycket rimligt pris. Har du torrt hår men behöver ett bra silverschampo så ska du välja det här. Håret blir också starkare och friskare av den här behandlingen – vilket vi älskar!

Andra testade silverschampon

Inte hittat produkten för dig ännu? Ingen fara – nu ska vi även gå igenom alla de andra silverschampon vi testat i den här recensionen. Här finns en del bubblare som också ger ett helt okej resultat om du är ute efter en kallare ton på ditt hårsvall. Prislappen behöver inte alltid vara ett tecken på hur bra schampot är – det finns billiga varianter som är minst lika bra som de lyxiga flaskorna. Ta en titt och se om du hittar något passande!

Det här silverschampot från Löwengrip Hair Care är riktigt effektivt och kan användas för att bevara färgen samt få bort gula eller guldaktiga undertoner i blonda eller ljusbruna hår. Formulan är berikad med bambuextrakt vilket gör att håret inte blir torrt av behandlingen. Håret rengörs också från smuts och får en härlig volym. Schampot kan användas både på brunt, blondt och grått hår, men ger nog bäst effekt på blonda hår. Vi gillar den här formulan och tycker att Löwengrip lyckats riktigt bra! Flaskan är dessutom väldigt snygg och inget du behöver dölja i badrummet. Helt klart en favorit!

Låt dig inte luras av den något ocharmiga förpackingen som påminner lite om en en rengöringsflaska – Fanola No Yellow Schampoo är inte att leka med när det gäller att få effekt. Vi gillar verkligen den här formulan som har starka lila pigment som till och med färgar händerna lila om du inte använder handskar vid appliceringen. Detta är ett silverschampo för grått hår, blondt hår eller brunt hår. Låt produkten verka i vått hår mellan 1-5 minuter beroende på hur kall ton du är ute efter. Resultatet blir en kall, silvrig ton och ett glansigare hår. Håret känns också återfuktat och härligt efter behandlingen. 

Du som vill ha ett ekologiskt alternativ till silverschampo kan testa på den här produkten från Maria Nila som är både parabenfri och sulfatfri. Men fungerar den? Ja, det här silverschampot fungerar helt okej och neutraliserar gula undertoner precis som det ska. Samtidigt känns håret inte torrt och blir inte slitet av behandlingen. Formulan hjälper även till att bevara färgen längre på färgat hår. Ett mycket bra ekologiskt alternativ som gör gått både för hår, kropp och natur. Kan användas på blondt hår, brunt hår och grått hår.

Vanliga frågor om silverschampo

 • Vad är silverschampo?

  Silverschampo fungerar litegrann som hårtoning. Den sitter i några dagar och tvättas succesivt ur håret. Men ett silverschampo använder du endast till att neutralisera gula undertoner i håret som lätt kan uppstå när man blonderar håret eller färgar det i olika toner. Formulan innehåller delvis lila pigment som är den färg som gör att gult blir kallare och mer vitt/silvrigt.

 • Vem kan använda silverschampo?

  Har du blondt, grått eller ljusbrunt hår med slingor till exempel - då kan du använda ett silverschampo. Men effekten kommer att bli som mest tydlig om du har gula toner i håret. Har du grått hår kan du med fördel använda ett silverschampo för att få till en vitare och kallare ton som är mer behaglig, jämn och mjuk.

 • Är silverschampo skadligt?

  Nej, silverschampo är inte skadligt för håret men du ska inte använda det varje dag, då kan håret bli väldigt torrt och skadas. Dessutom innehåller de flesta silverschampon både sulfater och parabener för att håret ska bli rent också - vilket på lång sikt inte är bra att utsätta kroppen och naturen för i för stor mängd. Använd ditt silverschampo ca 1-2 gånger i veckan som mest.

 • Är silverschampo permanent?

  Nej, silverschampo är inte en permanent behandling. Den tvättas ur håret ungefär som en toning fast snabbare. Du använder det för att få till den rätta kalla nyansen på ditt hår när det är blonderat, grått, slingat eller brunt.

 • Hur ofta kan jag använda silverschampo?

  Du bör inte använda ditt silverschampo mer än 1-2 gånger i veckan. Vissa produkter sliter mer på håret än andra och du ska vara lite försiktig. 

 • Vilket silverschampo är bäst?

  Vi vill rekommendera Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo som är ett hyllat silverschampo som verkligen fungerar. Det neutraliserar det gula, gör håret rent och ger samtidigt fukt. En riktig vinnare med andra ord!