Bästa silverinpackningen 2024 – bli av med gula skiftningar

Bäst i test silverinpackning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Du som är blond kan säkert känna igen i dig i att håret kan få lite gulaktiga toner i vissa sammanhang. Då kan en bra silverinpackning faktiskt vara lösningen. Vi har tittat på ett helt gäng olika produkter och utsett bästa silverinpackning i prisklasserna premium, mellan och budget. Alla produkter är nämligen inte lika bra och det gäller att hitta rätt i djungeln. Vårt silverinpackning bäst i test kommer att hjälpa dig på vägen. 

Innan jag börjar med recensionerna vill jag bara tipsa om Emilia som driver bloggen jättefin. Hon har skrivit ett väldigt bra inlägg om vilket schampo som är bäst för lockigt hår. Så ni som har lockigt hår och söker ett bra schampo rekommenderas starkt att gå in och läsa hennes inlägg detta. Läsa vidare på jättefin.se

En silverinpackning behöver inte bara användas till silverhår utan kan egentligen passa nästan alla hårfärger om man har ljusare slingor. Kanske inte svart hår men alla blonda nyanser, ljusbruna och bruna. Effekten är dock som bäst på blont hår. Du använder en silverinpackning när du vill ha fram kallare toner i håret. Är du till exempel blond men åt det gulare hållet kan en sådan inpackning eller schampo neutralisera dessa gula toner så att de blir kallare och ljusare. Silverinpackningar och sliverschampo är ofta lite lila eller blå i färgen och det är just dessa pigment som lägger sig som en hinna runt hårstråt och dämpar ner färgen.  Läs vidare för vår recension av silverinpackning!

Silverinpackning Bäst i test

 • Inpackning silver
 • Neutraliserar gula toner
 • Ger näring
 • Ger lyster
 • Passar askblondt hår
 • Inpackning silver
 • Neutraliserar gula toner
 • Effekten vara ca 4-10 dagar
 • Skyddar mot färgförlust
 • Gör håret mjukt och följsamt
 • Utan parabener och sulfater
 • Passar blonda och bruna nyanser
 • Inpackning silver
 • Neutraliserar gula toner
 • Framhäver blonda färgreflektioner
 • Gör håret mjukt och lent
 • Dryg
 • Doftar gott

Bästa silverinpackningen

En riktigt bra silverinpackning ska neutralisera alla gulaktiga toner och ge håret en kallare härligare ton som ser mer naturlig och härlig ut. Är du blond kan du bli mer askblond med en silverinpackning. Har du brunt hår eller slingor kan du få andra effekter, men det blir alltid en kallare ton om inpackningen fungerar. Vi har bland annat tittat på hur vårdande inpackningen är och självklart hur effektiv den är på att neutralisera de gula tonerna i håret. Ju längre effekten vara desto bättre. En del inpackningar sitter i upp till 10 tvättar, vilket gör produkten dryg och prisvärd och skonsammare eftersom du inte behöver använda den så ofta. Ta nu en titt på varför vi utsett just dessa tre till vinnare i vårt test!

Hårtyp: blondt hår, blekt, slingat Vegansk: nej

Om du inte vill chansa utan vill vara säker på att få en bra effekt när du använder din silverinpackning ska du köpa den här näringsbomben från Kérastase. Det är en lila formula som neutraliserar alla gula toner med ett perfekt, kallt resultat. Samtidigt ger den håret en enorm näringsboost tack vare olika välgörande ingredienser. 

Den här silverinpackningen kan du använda ca en gång i veckan eller vid behov. Produkten ska appliceras i tvättat handukstorkat hår och nasseras in i längderna så jämnt du kan. Låt den sedan verka mellan 5-10 minuter och massera sedan upp ett lödder och skölj ur inpackningen. Resultatet blir ett hår med en snygg kall ton och mer lyster. Vi gillar verkligen den här formulan och därför blir den bästa silverinpackingen i premiumklassen. Den är väl värd pengarna!

Hårtyp: blondt hår, brunt nyanser Vegansk: ja

Vill du vara mer ekologisk och vegansk kan vi verkligen rekommendera maria nila pearl silver inpackning som både vårdar håret, neutraliserar gula toner och skyddar färgat hår mot färgförlust. Dessutom gör inpackningen håret otroligt mjukt och följsamt vilket vi älskar. Den kalla tonen håller i sig mellan 4 upp till 10 tvättar och passar både blonda och bruna hårnyanser. 

Formulan är ekologisk samt vegansk och saknar både parabener och sulfater, som annars finns i nästan alla schampon, balsam och inpackningar nuförtiden. Dessa ämnen är starkt uttorkande och även giftiga på lång sikt för naturen och oss själva. Med denna inpackning kan du fixa till din hårfärg på en mer naturlig väg. Och den fungerar verkligen.

Appliceras i handdukstorrt, rent hår och låt verka mellan 3-10 minuter. Skölj sedan ur med ljummet vatten. Effekten blir en snygg kallare hårfärg och ett mjukt, smidigt hår. Vi utser den till bästa silverinpackning i mellanprisklassen eftersom formualn är ekologisk, vegansk och den fungerar verkligen när det kommer till att tona ner gula färger i håret. Dessutom sitter effekten i väldigt länge och det gör produkten dryg samt prisvärd!

Hårtyp: blondt hår, uppljusat hår Vegansk: nej

Har du blondt eller ljusare hår som har tendenser till att få gulare toner här och var kan du med fördel använda denna silverinpackning för blondt hår. Formulan neutraliserar gula toner och framhäver dina blonda färgreflektioner på ett väldigt snyggt sätt. Samtidigt blir håret mycket mjukt och lent samt får en härlig doft som vi verkligen inte har något emot. 

Du kan använda inpackningen ca 2 gånger i veckan eller vid behov. Massera in produkten i håret när du tvättat ur schampot eller i handdukstorrt hår. Låt sedan verka ca 60 sekunder innan du sköljer ur det med ljummet vatten. Resultatet blir ett hår med en kallare färgton utan gula pigment. Dessutom får håret mer lyster. Priset är helt okej och därför blir den också bästa silverinpackning i budgetklassen i vårt silverinpackning bäst i test!

Andra testade silverinpackningar

När vi testat alla dessa silverinpackningar har vi stött på flera bra produkter som inte alla kunde bli vinnare i vår recension. Men vi tänkte gå igenom alla dessa ändå för att du ska få den kompletta listan över produkterna vi testat och göra ditt eget val. Alla har inte samma förutsättningar eller behov och kanske någon av de här inpackningarna kan passa just ditt hår och hårton. 

Hårtyp: platinablont, gråblont, askblont och brunt samt för en kall ton i ofärgat eller grått hår Vegansk: nej 

Här har vi en helt okej färgförstärkande glansbehandling som passar väldigt bra till många olika nyanser av blondt och brunt hår, eller grått hår. Formulan neutraliserar alla tendenser till gula toner och förstärker alla former av asknyanser på ett snyggt och naturligt sätt. Du kan använda den både på färgat och ofärgat hår med mycket gott resultat. 

Samtidigt vårdar inpackningen håret och gör det starkare samt tillför glans. Formulan bevarar också färgat hår längre vilket är ett stort plus tycker vi! Innehållet är dessutom helt fritt från sulfater och parabener vilket främjar en friskare hårbotten och hår generellt. 

Hårtyp: blondt hår Vegansk: nej 

Den här silverinpackningen från Maria Nila är mycket bra om du vill ge mycket näring och fukt till håret samtidigt som du bevarar din askblonda färg. Formulan består bland annat av björnbärsextrakt som ger fin glans och lyster, samt  ett Color Guard Complex som ser till att färgat hår behåller sin intensitet under längre tid. 

Inpackningen skyddar även håret mot fria radikaler som bryter ner cellerna, och mot UV-strålning som också annars bidrar till ett skörare och mer skadat hår. Resultatet blir ett silkesmjukt, friskt hår med vackra kalla toner. 

Hårtyp: brunt eller blondt hår med ljusa slingor, avblekt hår, silverfärgat, vitt Vegansk: nej

Lóreal Elvital får nog tänka om när det kommer det till den här silvermasken för håret. Den sägs neutralisera gula toner i många olika hårtoner såsom brunt, blondt, ljus slingor, avblekt hår, silverfärgat eller vitt hår. På vitt och silverfärgat hår tycker vi att det hände iallafall lite grann, men den känns tyvärr inte alls effektiv på andra hårfärger utan håret ser i stort sett likadant ut som innan inpackningen.

Applicera produkten i fuktigt rent hår och låt verka 1 min, 5 min, eller 10 min beroende på hur stark effekt man vill ha. Har du sliverfärgat hår eller blondt ska du bara ha i inpackningen ca 1 minut. Vi tycker dock inte att tiden spelar någon större roll i sammanhanget eftersom vi knappt såg någon skillnad på före och efter trots 15 minuters verkningstid. 

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Hårtyp: alla Vegansk: nej

Olaplex hair protector är en känd produkt som har räddat många kalufser i sina dagar. Detta är ingen klassisk silverinpackning men den kan absolut förbättra färgkvalitén på din askblonda ton och ge styrka och återhämtning till ditt hår. Den reparerar håret och sammanlänkar hårets svavelbindningar, vilket gör det friskare och mer moståndskraftigt. 

Använd den här formulan en gång i veckan för att bibehålla glans och mjukhet och även din färg – oavsett om du har färgat eller ofärgat hår. Du applicerar formulan i handdukstorrt hår och sedan låter det verka i 10 minuter och skölj ur. Vill du åt den där känslan man får hos frissan, men på egen hand? Ja, då ska du testa Olaplex. Du kommer inte att bli besviken. Speciellt inte om du har väldigt torrt och risigt hår med kluvna toppar. 

Vanliga frågor om silverinpackning

 • Hur använder jag en silverinpackning för håret?

  En silverinpackning ska användas om du vill få till en kallare nyans på dina blonda hårfärg. Applicera behandlingen i handdukstorrt hår och låt verka den tid som anges och skölj ur. Upprepa behandlingen med ca 1 veckas mellanrum.

 • Hur ofta ska jag använda hårinpackning?

  En silverinpackning bör inte användas mer än 1-2 gånger i veckan eller med ännu större mellanrum och när du upplever att det verkligen behövs. Men följ alltid anvisningarna på förpackningen. 

 • Kan jag lämna hårinpackningen över natten?

  Du bör inte lämna en sliverinpackning i under natten eftersom det kan göra att håret missfärgas. Du kan också få hudreaktioner om du sover med en sådan typ av produkt i håret. 

 • Vad är silverinpackning?

  En silverinpackning är en vårdande inpackning med lila eller blå pigment som neutraliserar gula toner i blondt eller ljusbrunt hår med slingor. Den kan även användas för att jämna ut ett grått eller vitt hår och göra färgen mer enhetlig och djup. Du uppnår en kallare hårton med en silverinpackning. Men bara tillfälligt. Effekten tvättas ur. Formulan lägger sig som en film runt varje hårstrå vilket gör att tonen blir kallare när lila och gult, orange eller brunt möts.

 • Vilken är den bästa silverinpackningen för håret?

  Enligt vår mening är Kérastase Blond Absolu Masq Ultra-Violet den absolut mest effektiva silverinpackningen. Den har en lila formula som verkligen tonar ner alla gula toner och gör dem kallare. Samtidigt ger den näring och lyster till håret.

 • Hur länge ska silverinpackning sitta i?

  En silverinpackning ska sitta i mellan 1-10 minuter. Läs alltid på förpackningen hur länge du ska låta behandlingen verka. Ju längre den sitter i desto kallare blir färgen.