Bästa röda hårfärgen 2024 – olika nyanser av rött

Bästa röda hårfärgen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att rött hår är snyggt kan nog de flesta hålla med om, men då ska det vara rätt ton för just din hudfärg. Har du inte rött hår naturligt eller bara vill förstärka din egen hårfärg med en annan nyans, kan du alltid färga håret rött. Vi har testat flera olika märken och utsett bästa röda hårfärgen i tre prisklasser för att du lättare ska kunna göra ditt val utan att gå på en nit!

En intensiv röd hårfärg kan vara det snyggaste som finns om man får till rätt nyans och djup. Då behöver man en bra röd hårfärg som återfuktar och vårdar håret på samma gång. Kom ihåg att nyansen på färgen kan te sig olika på olika hårfärger. Har du till exempel svart hår kommer den röda färgen bara att sätta sig i utväxten som en hombre look, vilket kanske inte blir så bra alla gånger. Då måste du först avfärga ditt hår innan du ska färga håret rött. Ta nu en titt på hur det gick i vårt röd hårfärg bäst i test!

Bäst i test röd hårfärg

 • Vinröd hårfärg
 • Toning
 • Fri från ammoniak
 • Ger glans
 • Naturligt resultat
 • Vårdande formula
 • Vackra röda pigment
 • Oljebaserad
 • Ammoniakfri
 • Djup rödbrun färg
 • Täcker grått hår 100%
 • Förbättrar hårkvalitén
 • 100% naturlig hårfärg
 • Henna
 • Kopparröd hårfärg
 • Ger fylligare hår
 • Ger lyster
 • Inga skadliga ämnen
 • Prisvärd

Bästa röda hårfärgen

I detta bäst i test av röd hårfärg har vi tittat på hur skonsam färgen är, hur intensiv den är, vilken ton och om den har vårdande egenskaper som gör hårkvalitén bättre. De flesta kända hårfärger har dessa egenskaper men vissa mer och vissa mindre. Du känner direkt efter behandlingen om håret känns mjukare och glansigare eller om det känns torrt och sprött. De flesta bra hårfärger har även en medföljande efterbehandling som gör håret ännu mjukare, skippa inte den, den är viktig för att få ett bra slutresultat och återfuktning. Idag är det sällan man använder ammoniak i hårfärg, men det kan förekomma och dessa varianter är oftast inte att föredra. Kolla nu in våra vinnare!

Typ av färg: toning Färgton: vinröd hårfärg Ammoniak: nej

Denna härligt vinröda hårfärg från Wella Color Touch är en riktigt härlig färg som är helt fri från ammoniak. Formulan innehåller naturliga vaxer och fiberprotein som slätar ut håret och tillför mer glans samt vårdar och skyddar hårets struktur så att det håller sig friskt och fint. Resultatet blir väldigt naturligt med vackra röda pigment som skiftar lätt i olika ljus. 

Färgen är en toning och tvättas ur efter hand. Därför får du ingen ful utväxt utan mer som en gradvis nertoning av intensiteten. Vi utser den till bästa röda hårfärgen i premiumklassen eftersom den ger ett naturligt resultat med en djup fin vinröd färg som håller ganska många tvättar. Vi gillar också att den är fri från ammoniak och att den vårdar och skyddar håret. 

Typ av färg: permanent Färgton: rödbrun hårfärg Ammoniak: nej

Här har vi en röd hårfärg som vi bara älskar! Den är oljebaserad, helt utan ammoniak och färgen är som en vårdande boost för ditt hår som kommer må otroligt bra efter behandlingen. Tonen är djup rödbrun och täcker grått hår till 100% eftersom den är permanent och växer ur med tiden. 

Tack vare att formulan är oljebaserad så tränger färgen ännu djupare in i hårstråt och ger en riktigt snygg naturlig och djup rödbrun färg som håller sin intensitet mycket längre än många andra märken vi testat. Formulan består till 60% av naturliga oljor från blommor. Den förbättrar verkligen hårkvalitén samtidigt som du får mer glans och fukt till din kalufs. Därför blir den bästa röda hårfärgen i mellanklassen, utan tvekan! Kan användas både på svart och blondt hår.

Typ av färg: permanent Färgton: kopparröd hårfärg Ammoniak: nej

Du som vill vara 100% naturlig kan med fördel använda den här otroligt fina hennafärgen från Herbique som är helt fri från ammoniak och andra tillsatser eller skadliga ämnen. Hennafärg har använts i urminnes tider och är helt växtbaserad. Man tillverkar färgen genom att mala hennaplantans blad. Men den processen slipper du själv såklart. Färgen är redo att användas när du köper den. 

Vi kommer utan problem utse denna hennafärg till bästa röda hårfärgen i budgetklassen på grund av att håret får en helt ny lyster och struktur av behandlingen. Färgen är permanent och växer ur håret. Själva tonen är kopparröd och väldigt vacker. Du kommer märka att håret även blir fylligare och det beror på att henna lägger sig som en film runt hårstråt istället för att tränga in i det och skada fibrerna. 

Andra testade röda hårfärger

Om ingen av vinnarna i vårt bäst i test känns passande för just ditt hår ska vi nu också gå igenom alla andra märken vi tittat på när vi jämfört. Kom även ihåg att det är en myt att vissa hudtoner inte passar i rött hår, det gäller bara att hitta rätt nyans och typ för dig. 

Typ av färg: permanent Färgton: intensivt röd hårfärg Ammoniak: ja

Om du vill ha en sån där riktigt intensiv röd hårfärg kan vi rekommendera den här varianten från Schwarzkopf MOOD. Det är en permanent färg som innehåller ammoniak. Det gör att den luktar ganska starkt och det kan även ge reaktioner om du är väldigt känslig – men det gäller alla hårfärger generellt. Speciellt om det är kemikalier i produkten. 

Med den här färgen får du dock ett bra resultat med en djup fin färg som verkligen är intensiv. Håret blir också glansigare efter behandlingen. Vi gillar intensiteten på färgen men ammoniak är tyvärr ingen höjdare varken för ditt hår eller dig själv. Vill du täcka gråa hår passar den jättebra och täcker till 100%. 

Typ av färg: permanent Färgton: orange röd hårfärg Ammoniak: ja

Nästa färg på listan är dne här orange röda tonen från Schwarzkopf PureColor. Den innehåller ammoniak men även andra mer vårdande ingredienser såsom jojobaolja och kaktus och aloe vera. Dessa ger håret intensiv återfuktning och vårdar på djupet, vilket resulterar i ett bra färgresultat och ett friskt hår. 

Vi skulle vilja påstå att färgen är ganska intensiv och vacker, men det beror såklart på vilken hårtyp och färg du har sedan innan. Färgen är i gelform som är enkel att applicera och som inte droppar över hela badrummet. Det kan vara riktigt irriterande när man hittar små färgfläckar här och var som inte går att få bort sedan. Vill du alltså ha orange rött hår kan vi absolut rekommendera den här, även om den innehåller ammoniak.

Typ av färg: permanent Färgton: intensiv röd hårfärg Ammoniak: nej

Här har vi istället en toning som är intensivt röd och som också kommer från Schwarzkopf men från deras serie som kallas Natural & Easy. Den saknar ammoniak och har istället en hel del välgörande egenskaper som vårdar håret samtidigt som du får en djup och intensiv toning som efter hand tvättas ur och inte lämnar någon tråkig utväxt efter sig. Formulan innehåller bland annat ett oil serum som ger fukt och näring till håret under behandlingen. Resultatet blir en intensiv men naturlig röd färg som håller ganska många tvättar. 

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Typ av färg: permanent Färgton: intensiv röd hårfärg Ammoniak: ja

Den här ljusröda färgen från Loreal Paris Colorista är permanent och växer ur. Den ger ett skimmrande resultat och en ganska djup intensitet som håller i sig länge. Formulan innehåller dock ammoniak och är kanske inte den mest skonsamma för håret. Vi upplevde det som att håret kändes lite torrt och trist efter färgningen, men det kan också bero på hårkvalité. Det finns bättre hårfärger på marknaden även från Loreal själva. Här har de inte riktigt lyckats hela vägen. Färgen är dock fin i sig. 

Typ av färg: permanent Färgton: mörkröd hårfärg Ammoniak: ja

Om du har grått hår kan den här snygga mörkröda färgen täcka dessa perfekt och med ett glansigt snyggt resultat. Formulan innehåller olja och vitaminer som går in hårstråt och vårdar det för att du ska få en fin djup röd hårfärg som håller länge. Det följer också med en efterbehandling som gör håret riktigt mjukt och återfuktat för bäst resultat. 

Vanliga frågor om röd hårfärg

 • Finns det någon som ska undvika att färga håret rött?

  När man kommer uppåt i ålder och börjar få mogen hy med fina linjer, rynkor och slappare hud så passar det oftast inte så bra med en starkt intensiv röd hårfärg. även om du naturligt är rödhårig. Den röda färgen gör nämligen så att alla rynkor framhävs ännu mer. Det kan vara en god idé att börja tänka på att färga håret i en brunare ton för att minska denna effekt. Rött hår passar alltså oftast en yngre hud bättre. 

 • Hur får jag färgen att hålla sig länge?

  För att få den röda färgen att hålla länge måste du också själv ta hand om ditt hår innan själva behandlingen. Använd återfuktande inpackningar och oljor med högt innehåll av E-vitamin och andra nyttigheter. Ett återfuktat, friskt hår kan suga upp färgen mycket bättre än ett torrt, skadat hår. När hårfibern är spröd och skör kan håret skadas under färgningen och du kommer att få ett flammigt, ojämnt resultat. Du kan starta någon vecka innan färgning med dina hemmakurer för att stärka håret och öka förutsättningarna för att färgen fäster bra och håller länge.

  Du ska också tänka på att ju oftare du tvättar håret, desto snabbare försvinner den djupaste intensiteten - även om det är en permanent färg kommer den att blekna med tiden ju oftare du tvättar och liksom tappa lystern.

 • Hur färgar jag för bästa resultat?

  När du använda röd hårfärg permanent och färga håret hemma kan du tänka på vissa saker för att få ett lyckat resultat. Det första du bör tänka på är din nuvarande hårfärg. Kom ihåg att du den påverkar slutresultatet. Tänk som så att du ska välja en ton på färgen som är snäppet ljusare ön vad du tänkt dig, resultatet kommer nästan alltid att bli mörkare än vad du räknat med annars. 

  Du bör också förbereda håret någon vecka innan färgning genom att använda hårolja och inpackningar som ger håret en extra fuktboost. Det gör att färgen fäster bättre och således blir resultatet djupare och jämnare.