Bästa nageloljan 2024 – stärk naglarna på djupet

nagelolja bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

För att bibehålla friska naglar och nagelband är det viktigt att använda en bra nagelolja. Det gör susen för torra nagelband och spröda, eller skivade naglar – eller vad det nu kan röra sig om. Vi har testat ett antal produkter och utsett bästa nageloljan i prisklasserna budget, mellan och premium. Låt oss bli din guide till att hitta bästa nageloljan för just dina händer. 

En bra nagelolja kan du använda till både nagel och som nagelbandsolja. Den mjukar upp och dämpar inflammation samtidigt som du får mycket starkare naglar som ser välmående och glansiga ut. Det är nämligen viktigt att ha en bra grund om du exempelvis lackar naglarna ofta eller använder lösnaglar och liknande. Det sliter mycket och kan göra ytan på nageln matt och trist samtidigt som själva nageln blir tunn och skör. Läs vidare för att komma till vårt nagelolja bäst i test och se vilka som blev vinnare bland denna skara produkter!

Nagelolja Bäst i test

 • 100% ren från naturen
 • Vegansk nagelbandsolja
 • Passar alla naglar och problem
 • Stabiliserar fukt
 • Antiseptisk
 • Svamphämmande
 • Lugnar/lindrar
 • Härlig doft
 • Gör så att nageln växer snabbare
 • 97% naturlig
 • Fuktgivande
 • Mjukgörande
 • Diskret trevlig doft
 • Dryg
 • Ekologisk
 • Stärker nagelbanden
 • Stärker naglarna
 • Inflammationsdämpande
 • Svamphämmande
 • Självkoncentrerande

Bästa nageloljan

Sköra naglar och torra nagelband är ingen höjdare, det kan vara både smärtsamt och faktiskt ganska fult. Nagelbanden trasas sönder och ser ruffiga ut. En bra nagelolja kan dock fixa det mesta och få dem att se som nya ut igen. Det är också viktigt att du hela tiden underhåller naglarna med oljan och inte bara gör det en gång om året och tror att det ska hjälpa. Det krävs lite pyssel och omvårdnad kontinuerligt. De flesta nageloljor kan du använda varje dag, precis som du gör med din ansiktskräm till exempel. Naglarna måste också få sitt! Vi har tittat på olika faktorer i detta nagelolja bäst i test, men det viktigaste är att den mjukar upp, stärker och skyddar naglarna samt nagelbanden. Ju renare formula desto bättre också!

Mängd: 10 ml Vegansk: ja

Låt oss presentera den ultimata nageloljan alla kategorier, nämligen – Scratch Nails Nail Food! Denna olja är 100% ren direkt från naturen och är en vegansk formula. Oavsett vilket problem du har med dina naglar så kan den fixa det; torra, skivade, spröda, sköra, mjuka och hårda naglar – det är inget problem för den här produkten. Oljan kan användas både som en nagelbandsolja och nagelolja. Den stabiliserar fukten i nagel och nagelband samtidigt som den verkar svamphämmande och antiseptisk.

Innehållet består av bland annat myrrolja, kallpressad sesamfröolja (virgin) och lavendelolja. Alla dessa har väldigt bra egenskaper när det kommer till att hålla svamp borta samt lugna ner och lindra trasiga nagelband. Vi utser den till bästa nageloljan i premiumklassen eftersom den har så många bra egenskaper. Förutom att naglarna växer snabbare och ser friskare ut så har oljan också en underbar doft som hänger sig kvar.

Mängd: 13,5 ml Vegansk: nej

Den här oljan från Essie är bästa nageloljan i mellanprisklassen i vårt test. Anledningen till detta är helt enkelt att den fungerar som den ska, är väldigt dryg och har dessutom en diskret men mycket trevlig doft som vi uppskattar.  Utöver detta är oljan också mycket fuktgivande och mjukgörande. Innehållet är 97% från naturligt ursprung.

Ingredienserna består bland annat av den vårdande jojobaoljan samt aprikoskärnolja som också är perfekt för torra, skadade nagelband. Själva nageln får sitt också och med den här produkten kan du skapa en perfekt grund för din hemmamanikyr, eller så använder du den bara för att hålla händer och naglar fräscha, vackra och friska!

Mängd: 10 ml Vegansk: nej, eco

Här har vi en ekologiska nagel- och nagelbandsolja från populära Maria Åkerberg, som gör underverk för trasiga, sköra, skivade naglar och känsliga nagelband. Kanske du använt akrylnaglar alldeles för länge och behöver återställa balansen i dina naglar? Då är denna olja perfekt. Den större delen av innehållet är ekologiskt vilket känns tryggt. Dess egenskaper består av att verka inflammationshämmande, svamphämmande, mjukgörande och stärkande.

Innehållet består bland annat av kallpressad olivolja, kallpressad jojobaolja, kallpressad citronolja samt myrraolja. Alla dessa komponenter skapar den perfekta oljan för trasiga naglar och hud. Vi utser den här oljan till bästa nageloljan i budgetklassen eftersom den verkligen fungerar, doftar gott (naturligt utan tillsatta ämnen) och är självkoncentrerande. Inga tillsatser behövs alltså för att hålla oljan fräsch och effektiv, det sköter den på egen hand! Dryg är den också.

Andra testade nageloljor

Om du inte fastnade för någon av våra vinnare i detta bäst i test av nagelolja kan du nu även kasta ett öga på resten av produkterna från testet, som inte nådde upp till prispallen den här gången. Här finns dock också en del prisvärda och bra alternativ som kanske kan passa dig och dina behov. Nageloljor är inte så dyra produkter så här har man faktiskt råd att prova sig fram om det inte skulle träffa rätt på en gång. Kom ihåg att det kan ta ett par veckor för att återställa väldigt slitna naglar med en olja och du måste vara konsekvent och inte fuska. Varje dag behöver naglarna oljan, kanske till och med två gånger per dag om du behöver en riktig dunderkur.

Mängd: 8 ml Vegansk: nej

Den här nageloljan från O.P.I Pro Spa är ganska mångsidig, som de flesta nageloljor egentligen är eftersom de till största delen består av naturliga oljor som är bra för att behandla mer än bara spruckna nagelband och porösa naglar med. Just den här produkten rekommenderas även för spruckna hälar och torra armbågar. Innehållet består av kokosextrakt, avacadoextrakt, solros, sesam och E-vitamin.

Oljan ger näring och stärker dina naglar innifrån och ut samtidigt som nagelbanden blir mjuka och återfuktade, vilket bidrar till ett fräscht och friskt utseende. Använd dagligen genom att droppa en droppe på varje nagel och massera in tills oljan absorberats. Vi tycker doften är lite stark och kan vara lite för mycket om du är känslig.

Mängd: 11 ml Vegansk: nej

Naglarna måste vårdas precis som resten av kroppen och den här oljan från Depend beskrivs som en dagkräm – för dina naglar. Men självklart är det en helt vanlig nagelolja som stärker, balanserar fukt, håller svamp borta och ger dig vackra, friska naglar. För att kunna ha dessa egenskaper har man blandat druvkärnolja med avacadoolja och tillsatt extra E-vitamin för att få fram en effektiv och bra nagelolja. Vi tycker den fungerar helt okej och känns väldigt oljig och härlig. Dessutom finns en ganska trevlig doft som inte är för stark. Oljan gör vad den ska – helt klart, men det finns ännu effektivare varianter.

 

Mängd: resestorlek Vegansk: nej

Den här lilla mojängen från The Body Shop är ganska praktisk att alltid ha med i väskan. Den kommer i en slags penn-form som har en liten pensel du använder som applikator. Oljan är en mandelolja för naglarna som mjukar upp och vårdar både naglar och nagelband. Vi tycker dock inte att den här produkten är så hemskt bra. En applikator är egentligen ganska onödigt eftersom du ändå ska massera in produkten i nageln ändå och kan lika gärna bara droppa en droppe på varje nagel. Innehållsförteckningen känns också onödigt lång, vilket alltid känns lite suspekt, speciellt i något så enkelt som en nagelbandsolja.

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Mängd: 7 eller 4 ml Vegansk: ja

Här har vi ytterligare en nagelolja som appliceras med pensel. Den innehåller en blandning av olika oljor och E-vitamin. Den mjukar upp, vårdar och stärker dina naglar samt nagelband. Den sägs vara extra effektiv på att återställa själva nagelplattan, men vi tycker inte att den är mer än okej. Vi har testat bättre produkter. Men priset är väldigt överkomligt och den fungerar absolut som en budget-variant.

Vanliga frågor om nagelolja

 • Är nagelolja bra för naturliga naglar?

  Ja, absolut! Nagelolja är bra både för naturliga naglar och för att använda på gelenaglar och liknande. 

 • Hur använder jag nagelolja?

  När du använder din nagelolja droppar du en droppe på varje fingertopp och masserar in produkten tills den absorberats av huden och nageln. 

 • Hur ofta ska jag använda nagelolja?

  Nagelolja kan du med fördel använda varje dag. Ju oftare desto bättre, men 1 till 2 gånger per dag beroende på i vilket tillstånd dina naglar befinner sig.

 • Hur fungerar nagelolja?

  Nageloljor är baserade på naturliga oljor som är kända för sina mjukgörande, närande, återfuktande, svamphämmande och antiseptiska egenskaper. Tillsammans blir de en kraftfull kompott som tränger ner i huden på djupet och även ner i själva nageln som blir starkare, mer hållbar och glänsande. Ibland kan naglarna även växa fortare av en nagelolja.

 • Innehåller nagelolja ämnen som är dåliga för naglarna?

  En nagelolja SKA inte innehålla något som kan vara dåligt för nageln eller nagelbanden. Eftersom tanken är att du ska använda den ofta så är det inget farligt. Många av dessa produkter är också både ekologiska och veganska.

 • Vilken är den bästa nageloljan?

  Den bästa nageloljan är enligt vårt egna bäst i test Scratch Nails Nail Food som är en 100% naturlig, vegansk, svamphämmande, antiseptisk, lugnande och stärkande olja som vi älskar. Doften är underbar och oljan gör även att naglarna växer snabbare. Den passar alla typer av nagelproblem och är en riktigt life saver i detta sammanhang!

 • Hur ofta behöver jag använda nagelolja för att se resulat?

  Nagelolja ska du använda varje dag om du vill ha det ultimata resultatet. Gör det till en rutin när du sitter framför TV:n på kvällen eller när du ligger i sängen innan läggdags till exempel. Har du riktigt skadade naglar och nagelband kan det ta ett par veckor innan du ser skillnad. Då kan du också med fördel använda oljan 2 ggr per dag för att verkligen hjälpa till på traven.