Bästa locktången – ger fina lockar som håller

bäst i test locktång

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

En locktång kan du använda för att få mer volym på ditt hår och för att skapa lockar – stora som små. Vi har testat några produkter och utsett den bästa locktången i tre olika prisklasser så att du lättare kan navigera bland utbudet. 

Kom ihåg att alltid använda värmeskydd i ditt hår innan du börjar locka för att inte skada håret med den höga värmen.

Locktång bäst i test

GHD Curve® Creative Curl Wand - bästa locktång premium

  • Ger spänstiga beach-wave lockar

  • Ger volym

  • Automatisk avstängning efter 30 min (om inte använd)

  • Salongslockar
  • 5 olika huvuden
  • Justerbar temperatur

Cera Wand Ceramic Curling Iron - bästa locktång budget

bästa billiga locktången
  • Ger frizz-fria lockar
  • Justerbar temperatur
  • Hållbart resultat

Bästa locktång

För att du ska slippa bli besviken har vi testat, jämfört och sammanställt recensioner för att hitta de bästa och mest prisvärda locktängerna. Hitta din favorit!

Typ: Kontång Automatisk avstängning: Ja, 30 minuter Sladdlängd: Maxtemperatur: 185 Justerbar temperatur: Nej Uppvärmningstid: Roterande sladdfäste: Ja

GHD Curve Creative Curl Wand är en locktång för långt hår och stora lockar med beach wave effekt som håller i evigheter. Här får du en locktång kon på 28-23 cm med en skyddande kall topp som du kan fästa håret på med fingret under tiden du skapar dina lockar så att du inte bränner topparna på håret – eller fingrarna för den delen! Det finns även ett smidigt stativ inbyggt så att du kan lägga ifrån dig locktången utan att den gör att något fattar eld eller smälter.

Sladden är väldigt lång och själva tången har en så kallad universalspänning så att den fungerar var som helst i världen. Jag älskar den här tången. Den är så himla enkel att använda och resultat blir alltid perfekta rufsiga lockar som håller länge. 

Det som är extra bra med denna locktång är att temperaturen hela tiden håller sig jämn på 180 grader vilket gör att lockarna blir helt perfekta och håret skadas inte. Det följer även med en värmevante om du vill använda den. Detta blir en vinnare eftersom majoriteten av de som har köpt produkten är väldigt nöjda med resultatet. Detta är en bra locktång för stora lockar och långt hår, men är även en bra locktång för kort hår. Den skapar vackra lockar utan att ta på längden så att säga. Det är verkligen den bästa kontången. 

Fördelar: Jämn hög temperatur, bra kvalitet 
Nackdelar: Dyr

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 200 Justerbar temperatur: Ja, 120 – 200 Uppvärmningstid: Roterande sladdfäste: Ja

Vill du fixa äkta salongslockar hemma ska du verkligen ta en titt på Poze Hairextensions Poze 5 in 1 Hair Styler. Här har du inte ett, inte två, inte tre utan hela fem olika huvuden till din locktång! Alla i olika storlekar och form. Designen är ergonomisk och riktigt skön att hålla i medan du lockar håret.

Du har en roterbar sladd på 3 meter och du kan själv justera temperaturen mellan 120-200 grader. Tekniken i själva tängerna är nano och keramik vilket ger de bästa hållbara lockarna utan att slita på håret för mycket. 

De 5 huvuden som följer med tången är på 19, 23 och 32 cm (vanliga) sedan har du även två huvuden som är kon locktång för när du vill forma lockar som inte har samma tjocklek hela vägen. De som inhandlat den här locktången är väldigt nöjda med sitt köp och den beskrivs som; prisvärd, snygg och användbar. En riktigt vinnare i mellanklassen i vårt test. Men den här produkten har du inga problem att skapa vilken look du vill oavsett hårtyp eller längd.

Typ: Kontång Automatisk avstängning: Nej Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 210 grader Justerbar temperatur: Ja Uppvärmningstid: 15 sekunder Roterande sladdfäste: Ja

En bra locktång måste inte vara svindyr och det är Cera Wand Ceramic Curling Iron ett bra exempel på. Tången har en keramisk yta som skapar perfekta frizz fria lockar och du kan justera temperaturen själv som går upp till 210 grader. Sladden är roterbar och hela 3 meter lång så att du har gott om svängrum när du stylar håret. 

Den här produkten blev en vinnare i vårt test eftersom den är riktigt bra och de som som recenserat locktången är helt lyriska över hur bra den är – år efter år. En tjej kommenterade till och med att lockarna håller i sig i dagar efter att ha använt den här tången! Den beskrivs som otroligt prisvärd och “den bästa locktång jag någonsin provat” som flera köpare beskriver det. 

Den skapar varma fina lockar som håller länge – ofta ända till nästa tvätt. Ett problem som lyfts av ett par personer är dock att locktången slutat fungera efter 2 år. Men den har bara garanti på 1 år så det är kanske något man får räkna med om man har otur. Locktänger är generellt inte de mest hållbara produkterna av olika anledningar. Men till detta pris är det värt att riskera att den kanske inte håller mer än 2 år. Det blir då 2 år med fantastiskt fina frisyrer!

Fördelar: Går snabbt att värma upp, justerbar temperatur, bra resultat, lång sladd
Nackdelar: inte automatisk avstäning

Andra testade locktänger

I det här testet har vi tittat på flera olika locktänger för olika behov och i olika prisklasser. Förutom våra tre vinnare så finns det också flera andra som är värda att ta en titt på. Kanske du inte föll för någon av våra vinnare utan vill titta vidare! Här kommer alla de locktänger vi undersökt i det här testet.

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Ja, efter 30 min Sladdlängd: Maxtemperatur: 185 Justerbar temperatur: Nej Uppvärmningstid: Roterande sladdfäste: Ja

Detta är en locktång som är speciellt bra för kort hår och ger jämna lockar i hela håret. Den ger dig klassiska lockar som håller väldigt länge. Toppen är isolerad så att du inte bränner dig eller dina hårtoppar under användning. Det finns också ett inbyggt stativ som du använder för att ställa ifrån dig locktången säkert och tryggt när den inte används.

Denna produkt stänger av sig själv efter att den inte använts i 30 minuter vilket känns tryggt. Ibland glömmer man helt enkelt att locktången sitter i eluttaget och att den är på. Det är väldigt höga temperaturer som används och därför uppskattar jag sådana funktioner. 

Just den här locktången kan komma upp i 185 grader och har en väldigt jämn temperatur under hela lockningen för att du ska få bästa resultat. Ytbeläggningen på tången är keramisk och perfekt för att skapa hållbara lockar snabbt.

Fördelar: Ger bra lockar som håller länge, smidig att använda. 
Nackdelar: värms upp långsamt

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Ja, efter 30 min Sladdlängd: 280 cm Maxtemperatur: 185 Justerbar temperatur: Ja Uppvärmningstid: Roterande sladdfäste: Ja

Björn Axén är ett varumärke utvecklad av och för frisörer och oss “vanliga” människor som inte är experter på hårvård. Med den här locktången kan du skapa medelstora fina lockar på egen hand som får spänst och glans på grund av beläggningen på tången som består av keramik och keratin. 

Den här modellen är ganska modern och har en LCD-display med touch-funktion. Där kan du själv ställa in temperaturen. Värmedelen är också väldigt lång så att du snabbt och enkelt kan skapa de finaste lockarna utan problem och krångel. Locktången har också en lång sladd på 2,8 meter samt automatisk avstängning så att du inte riskerar att sätt eld på något om du skulle glömma den igång. 

Fördelar: Ger bra lockar, greppvänlig.
Nackdelar: Tung, lätt att bränna sig på stativet

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Ja, 60 min Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 200 grader Justerbar temperatur: Ja, i trettio steg Uppvärmningstid: 60 sekunder Roterande sladdfäste: Ja

Här har vi återigen en bra locktång till ett mycket rimligt pris som de flesta har råd att unna sig. Denna produkt ger dig ett ganska stort svall om det är det du är ute efter. Den blir varm snabbt vilket är en fördel om du har bråttom. Tången har en keramisk beläggning samt en 3 meter roterbar sladd för bästa funktion och hållbarhet. 

Det finns mellan 1-30 värmesteg att välja mellan och maxtemperatur på tången är 120-200 grader. En helt okej produkt för att skapa fina lagom stora lockar. 

Fördelar: Många olika temperaturinställningar, lång sladd.
Nackdelar: Inte vad vi kan hitta

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Ja, 60 min Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 210 grader Justerbar temperatur: Ja, i nio steg Uppvärmningstid: 30 sekunder Roterande sladdfäste: Ja

Remington Pearl Pro Curl CI9532 är en uppskattad locktång i budgetklassen med digital display som du kan kan justera värmen på mellan 130-210 grader. Med den här tången kan du göra stora fina lockar, men den finns bara i en storlek vilket en del tycker är synd. 

Om du vill kan du låsa knapparna på handtaget när du använder tången för att inte råka komma åt dem när du lockar håret. Uppvärmningen går fort och på bara 30 sekunder har den uppnått den temperatur du ställt in på displayen. Sladden är också roterbar och 3 meter lång så att du enkelt kan använda den som du vill utan krångel.

Fördelar: Bra resultat, lång sladd, snabb uppvärmning
Nackdelar: Finns bara i en storlek

Typ: Kontång Automatisk avstängning: Ja, 60 min Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 210 grader Justerbar temperatur: Ja, i fem steg Uppvärmningstid: 30 sekunder Roterande sladdfäste: Ja

Remington Color Protect Wand är den perfekta locktången för dig som har färgat hår som du inte vill ska tappa glansen bara för att du vill locka håret ofta! Med den här produkten kan du få till snygga glamorösa Hollywood lockar som håller länge. 

Den keramiska beläggningen består av sheasmör och UV-filter som hjälper till att skydda håret och hålla det i bra skick trots den höga värmen på tången. Temperaturen regleras hela tiden och hålls jämn under hela processen för bästa resultat. 

Det tar bara 30 sekunder för locktången att nå maximal temperatur och det finns 5 olika värmelägen du kan välja mellan. Något som är extra bra är att håret inte glider av tången speciellt lätt tack vare den speciella Grip-tech tekniken. Du kan skapa vilken stil du vill med den här produkten – det är upp till dig vad du vill skapa just idag. 

Fördelar: Har överhettningsskydd, roterande sladdfäste
Nackdelar: Inte vad vi tycker

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Typ: Locktång Automatisk avstängning: Sladdlängd: 180 cm Maxtemperatur: 200 grader Justerbar temperatur: Nej Uppvärmningstid: 60 sek Roterande sladdfäste: Ja

Philips StyleCare Essential är en enkel men bra locktång i budgetklassen. Den har en 16 cm lång kolv som har keramisk beläggning och en blinkande LED-lampa som visar när tången är klar för användning. Maxtemperatur är 200 grader. Med denna locktång kan du skapa fina korkskruvslockar. 

När du startar tången tar det bara ca 60 sekunder innan den är klar att användas. Sladden är 1,8 meter och roterbar så att du slipper trassel. Det här är ett helt okej alternativ till locktång, men det kan vara svårt att få till de där stora vackra fylliga lockarna – men är det korkskruvslooken du är ute efter så är den här tången perfekt! Dessutom kan du alltid borsta ut dina korkskruvar en aning för att få bort den där skarpa lockiga strukturen.

Fördelar: Enkel att hantera 
Nackdelar: Kort kabel, håret kan fastna i änden av tången

Frågor och svar locktång

Skillnad på locktång och kontång?

Skillnaden på en locktång och en kontång är inte enorm – de är båda locktänger. Men en kontång är inte helt oväntat formad som en kon, alltså smalare i toppen och sedan tjockare och tjockare mot handtaget till. En konformad locktång gör att lockarna inte får samma storlek genom hela slingan. Locken blir större där uppe och smalare ju längre ner mot hårtopparna du kommer. 

Hur många mm ska man ha på locktång? Olika storlekar på locktång ger olika effekter

Om du är ute efter stora vackra böljande lockar kan du inte använda en smal locktång, då måste du ha en tjock tång som helst inte är konformad. Ca 28 mm kan passa bra för stora beach waves. Vill du ha smala fina lockar ska du välja en smal tång. Det är ganska enkelt när man tänker på det.

Plattång eller locktång?

En plattång och en locktång har totalt olika effekt på ditt hår. Plattången gör således håret platt och glansigt medan locktången ger struktur och volym på olika sätt. Vilket du ska använda beror på vilken effekt du är ute efter. När du plattar håret måste du verkligen platta hela håret för att det inte ska se konstigt ut. När du gör det sliter du på håret eftersom det är höga temperaturer på en plattång (och en locktång). 

När du lockar håret i stora lockar exempelvis behöver du inte locka precis varenda hårstrå på samma sätt som när du plattar. Du kan ta några slingor och locka dem för att sedan dra fingrarna genom håret och skapa den där naturliga vågiga looken. Ditt hår slits alltså inte lika hårt när du lockar. Men det beror också på hur ofta och noga du lockar håret. Använd alltid ett värmeskydd i håret så att du gör det du kan för att skydda det under upphettning.

Varför en konformad locktång?

En konformad locktång är tjockare vid skaftet och blir sedan smalare och smalare mot toppen. När du använder en konformad locktång får locken inte samma storlek rakt igenom utan får samma form som konen – tjockare som blir smalare.

Hur använder man en locktång?

Rent generellt använder du en locktång genom att sätta i sladden i ett eluttag och sedan vänta på att den ska uppnå rätt temperatur. Ibland finns bara en temperatur men på många locktänger kan du ställa in antal grader eller välja olika lägen. 

När den blivit varm tar du en slinga från ditt hår som är torrt, och klämmer fast toppen mellan fingertopparna och virar slingan runt locktången. Toppen på hårslingan kan du lägga mot den isolerade toppen (som finns på nästan alla locktänger idag) för att inte bränna dina fingrar. Håll i några sekunder tills dess att håret fått rätt form utan att släppa. Du lär dig snabbt hur du ska göra.

Finns det locktång utan sladd?

Ja, det gör det. Men Locktänger utan sladd är inte alls lika vanliga som de med sladd. Vill du ha en sladdlös tång får du räkna med att lägga lite extra pengar på din produkt. Braun kom ut med en sladdlös locktång för ett tag sedan men den har nu utgått och går inte att köpa längre. 

Kombinerad locktång och plattång?

Att använda din plattång som locktång är något du kan göra för att skapa enkla naturliga lockar. Det går nämligen att använda din plattång även som en locktång beroende på vilken storlek den är. En liten och behändig plattång går jättebra använda som locktång. 

Men du måste få in rätt teknik så att lockarna inte blir så att säga “fyrkantiga”. Det handlar mycket om att göra snabba dragande rörelser med hårslingan. Lägg en slinga mellan plattorna och stäng, snurra sedan plattången lätt och dra nedåt tills håret faller ur och en fin enkel våg har skapats i håret. Det finns också locktänger som har fler huvuden och där du kan byta mellan plattång, locktång, krustång osv. 

Vilken locktång ska jag välja?

Jag kan rekommendera Cera Wand Ceramic Curling Iron som är en locktång i budgetklassen. Den är otroligt bra för sitt låga pris och ger dig stora fina lockar som håller till nästa tvätt!