Bästa hårtillskottet 2024 – vi har testat de bästa hårtillskotten!

Bäst i test hårtillskott

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Är ditt hår trött och slitet, ser det grått och tråkigt ut, och faller det ofta av? Då kan det vara dags för dig att lägga vantarna på det bästa hårtillskottet. Hårtillskott är ett tillskott som efter en tids användning bidrar till att ditt hår återfår sin glans, sin styrka, sin fyllighet och sin naturliga växtkraft. Hårtillskott kan även hjälpa vid mjäll och torr hårbotten.

Med andra ord är ett hårtillskott en riktigt bra produkt som alla kan få användning av, det vill säga oavsett hur hälsosam du är och hur ditt hår ser ut att må. Genom att ta hjälp av ett hårtillskott för att få tillbaka ditt fina hår ser du till att håret matas med alla nyttiga vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som har en påverkan på dess mående!

Idag finns det otroligt många variationer när det kommer till hårtillskott, så att hitta det bästa hårtillskottet kan faktiskt vara riktigt svårt. Vi alla är olika och i behov av olika saker för att vårt hår ska må bra igen, och det är just av den anledningen som vi samlat de bästa hårtillskotten i en komplett köpguide!

Bäst i test hårtillskott

Original silicea hår, hud och naglar – bästa hårtillskott premium

Bästa hårtillskottet premium
  • Bra effekt
  • Kisel som verkligen stärker håret, huden och naglarna
  • Bäst i test hårtillskott

Gevita hår, hud och naglar – bästa hårtillskott mellan

  • Innehåller biotin, kisel och zink
  • Stor förpackning
  • Bästa hårtillskottet i mellanklassen

 

Stora hårkuren 300 tabletter – bästa hårtillskott budget

Bästa billiga hårtillskottet
  • Mest prisvärd med 300 tabletter
  • Innehåller åkerfräken tillsammans med flera andra stärkande ingredienser

 

 

Bästa hårtillskottet

Fördelen med vårt test om hårtillskott är att vi inte bara recenserat och jämfört olika hårtillskott, utan vi har även valt ut de tre produkterna som vi anser är bäst. Här finner du dem i tre olika prisklasser; premium, mellan och budget.

Original silicea hår, hud och naglar – bästa hårtillskott premium

Prisklass: premium Antal: 90 st

Bästa hårtillskottet premium

Original Silicera för hår, hud och naglar är ett riktigt bra multifunktionstillskott som verkar effektivt för att få fram den naturliga kvalitén. Den här produkten kommer garanterat göra att du får både starkare, friskare, glansigare och fylligare hår, samtidigt som även din hud och dina naglar får sig en boost.

Det bästa med den här produkten är att den till mesta del består av en högkoncentrerad dos av kisel, vilket verkar riktigt effektivt för att ge fina, starka och hållbara resultat. Utöver det innehåller den även zink, mangan, selen och biotin – allt för att du ska se lika bra ut som du mår!

Trots att priset på det här hårtillskottet är lite högre än många andra så anser vi verkligen att det kan vara värt en investering. Som hårtillskott bäst i test i vår premiumkategori anser vi faktiskt att det här är ett av de bästa hårtillskotten. Du får hela 90 stycken kapslar.

Gevita hår, hud och naglar – bästa hårtillskott mellan

Prisklass: mellan Antal: 90 st

Bästa hårtillskottet mellan

Här får du ett paket med 90st kapslar till ett väldigt bra pris, vilket bara det gör att vi gillar den här lite extra. Sen är det såklart också avgörande om kvalitén är bra, vilket vi också anser att den är här! Med andra ord är Gevita kosttillskott för hår, hud och naglar ett väldigt bra alternativ för dig som vill börja med hårtillskott utan att betala massor av pengar.

Den här burken kommer att räcka i 1,5- 3 månader beroende på hur effektiv du vill att processen ska bli och hur pass mycket boost ditt hår behöver för att komma tillbaka. Vi gillar verkligen hur både hår, hud och naglar mår bättre om man använder dessa. Du kommer se skillnad efter en tids användning, då med starkare och bättre tillväxt.

Hårtillskottet från Gevita är berikat med åkerfräken, vilket i sig är rikt på kisel, zink och biotin. Det är alltså en effektiv ingrediens som bidrar till att ditt hår, din hud och dina naglar växer bra och fina även på egen hand. Vi är så pass nöjda att vi valde den här som bäst i test hårtillskott i vår mellanklass!

Stora hårkuren 300 tabletter – bästa hårtillskott budget

Prisklass: budget Antal: 300st

Bästa billiga hårtillskottet

Är du på jakt efter ett riktigt prisvärt hårtillskott kan vi verkligen rekommendera att ni koller in det här från Stora hårkuren! Det här är alltså ett hårtillskott där du får hela 300st tabletter, vilket i sig kommer att räcka till behandling i minst 5 månader. Alltså kan du verkligen ge dessa en chans under en längre period utan att behöva köpa nya, något vi uppskattar väldigt mycket.

Trots att produkten har ett så pass bra pris håller den även hög kvalité och är berikad med ett näringsrikt innehåll. Här hittar du åkerfräken, nässla, kelp, järn och propolis. Med andra ord får du både vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen i en härlig kompott – ett hårtillskott som fungerar, helt enkelt.

Vid användning av dessa hårtillskott kommer du märka skillnad på både hår, hud och naglar. Håret och naglarna kommer växa sig starkare, längre, fylligare och friskare, medan din hud kommer se extra frisk och välmående ut. Produkten stimulerar den naturliga tillväxten för bästa resultat!

Andra testade hårtillskott

Sen har vi självklart också samlat en hel del hårtillskott utöver våra vinnare, som vi även de anser håller riktigt hög kvalité i olika prisklasser. Hittar ni inte en favorit bland våra vinnare kanske ni hittar något här?

Priorin hårtillskott 60 kapslar

Prisklass: premium Antal: 60st

Bäst i test hårtillskott

Priorin är en riktig klassiker när det kommer till hårtillskott, inte minst med tanke på att det är en väldigt omtalad produkt som många anser är väldigt bra och som ger synliga resultat. Här får du 60st kapslar till ett rätt högt pris, men för dess kvalité och verkliga inverkan på håret kan det verkligen vara värt att testa.

Det som du bör veta om innan du testar dessa hårkapslar är dock att det kan ta rätt lång tid innan du får några resultat, det vill säga mellan 3-6 månader om du vill se någon märkbar skillnad.

Däremot kommer det, genom kontinuerlig användning, göra att ditt hår blir friskare och starkare inifrån och ut. Det gör i sig att det växer bättre, att det håller längre, att det blir glansigare, och att det ser mer välmående ut. Kombinationen av biotin, vitamin B5, hirsextrakt och aminosyran l-cystin verkar riktigt bra!

New nordic hair volume kostillskott

Prisklass: premium Antal: 30 st

Stärka håret med hårtillskott

New Nordic hair volume är ett hårtillskott som alla kan få stor glädje av, speciellt om du lider av ett slitet och torrt hår som verkligen kan behöva en liten boost. Det bästa med det här hårtillskottet är att det verkar för att få tillbaka ditt hårs naturliga styrka och glans, så att du slipper gå runt med ett frissigt, torrt och hängigt hår!

Med dessa kosttillskott stärks håret inifrån, till och med så pass bra att du kan se en enorm skillnad vad gäller tillväxt, fyllighet och kvalité. Tack vare innehållet av Biotin, zink och koppar kommer ditt eget naturliga hår att få bättre pigment, samtidigt som det kan förbättra din hårväxt.

Här får du dock endast 30 stycken kapslar för ett rätt högt pris, vilket gör att det känns lite väl dyrt i förhållande till många andra produkter. Men, med tanke på hur koncentrerat det är och hur effektivt det verkar tycker vi ändå att det är bra. Ditt hår kommer absolut må bättre!

Hårkontroll 120 tabletter hårtillskott

Prisklass: mellan Antal: 120 st

Bäst i test hårtillskott

Hårkontroll 120 tabelleter är ett hårtillskott som tack vare dess speciella sammansättning och innehåll ser till att både ditt hår och dina naglar mår väldigt mycket bättre. Idag är det vanligt att man genom stress, dåliga matvanor och för mycket yttre slitage får märkbart sämre hårkvalité, något som man då kan motverka med dessa.

Här får du dessutom rätt många tabletter till ett bra pris, vilket i sig är något som uppskattas. Genom en kombination av ett flertal vitaminer och mineraler, så som biotin, koppar, xink och selen, stimuleras hårsäckarna och resulterar i starkare hår. Utöver det innehåller de även bambu och hirs för extra boost.

Imedeen hair & nails hårtillskott 60 st

Prisklass: mellan Antal: 60 st

hårtillskott bäst i test

Imedeen hair & nails är ett hårtillskotts om verkar en välbalanserad kompott av olika ämnen, för att du på sikt ska kunna förbättra hårets och naglarnas naturliga kvalité. Med hjälp av biotin, zink samt Vitamin B2 och B12 kommer till hår att boostas ordentligt på djupet.

Efter en tids användning kommer du märka stor skillnad i form av kvalité, tillväxt, styrka och glans. det bästa är att tabletterna inte kostar så mycket, och att en förpackning håller i ca 2 månader!

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Original silicea beauty shots hårtillskott

Prisklass: mellan Antal: 15 st

Hårtillskott bäst i test silicea

Här har vi lite av en specialare när det kommer till hårtillskott. Dessa varianter från Silicea är nämligen hårtillskott i pulverform som du blandar ut i lite vätska, ungefär som en shot fast en hälsosam sådan. Faktum är att Original Silicea är ett av de mest sålda hårtillskotten i Sverige, så det här är med andra ord en produkt som verkligen gör sitt jobb.

Trots att du inte får överdrivet många shots i en förpackning anser vi att de kommer till ett rimligt pris. Du kan själv välja mellan 15 och 30st beroende på hur länge och hur mycket du vill använda. Vi gillar verkligen att pulvret också smakar helt okej, samt att det är så lätt att svälja då det inte är tabletter.

Resultatet om du använder dessa är att ditt hår, dina naglar och din hud kommer må så mycket bättre. Detta kommer då visas i och med mer spänst, fylligare och tjockare känsla, mer glans och lyster, samt bättre tillväxt och omsättning. De bidrar även till att underhålla dina naturliga naglar, ditt hår och din hy riktigt bra även på sikt. En riktigt bra boost för hela dig!

Maxosol vitamintillskott

Prisklass: mellan Antal: 60 st

Bra hårtillskott

Maxosol är ett hårtillskott som innehåller biotin, zink och niacin för att bidra till en mer välmående hud och starkare hår. Dessutom innehåller de också, en hel del antioxidanter och vitaminer som bidrar till en bättre naturlig tillväxt av håret.

Vid användning av dessa tabletter kommer du märka skillnad vad gäller hudens spänst och lyster, hårets tillväxt, styrka och pigmentering, samt naglarnas fina yta och stabila grund. Oavsett vem det användas av kommer ditt hår, din hud och dina naglar få möjligheten att gå tillväga till sitt normalt starka jag! Något dyra, men funkar väldigt bra.

Hair supply elexir pharma hårtillskott

Prisklass: mellan Antal: 72 st

Billigt hårtillskott

För dig som vill få bättre tillväxt och en mer naturlig styrka för både hår, hud och naglar kan hair supply elexir pharma vara ett riktigt bra alternativ för hårtillskott. Tabletterna innehåller rikligt med näring tack vare en kombination av kalcium, magnesium, vitaminer och kisel, bland mycket annat.

Med andra ord kommer din kropp få sig en riktig boost, så att även hår, hud och naglar får tillräckligt med näringsämnen för att må sitt bästa jag. En förpackning räcker rätt så länge!

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Frågor och svar om hårtillskott

Vad påverkar ens hår?

Något som många kanske inte tänker på är att det både är yttre och inre faktorer som påverkar hur vårt hår mår, hur det växer och hur det ser ut. Det är inte helt ovanligt att man lägger flera tusentals kronor på att köpa bra och välgörande hårvårdsprodukter som ska hjälpa håret att återfå sin kvalité, glans, fyllighet och form.

Men, det är också viktigt att man fokuserar på de inre faktorerna för att ditt hår ska kunna må bra på insidan och se bra ut på utsidan – mår inte håret bra är det nästan omöjligt att dölja dess missnöje. Självklart kan yttre behandling hjälpa något, men vill man ha naturligt fint hår är en kombination av båda bäst.

Börjar vi med att kolla på vilka yttre faktorer som påverkar hårets kvalité så kan vi konstatera att slitsamma behandlingar verkligen har en negativ påverkan, så som hårfärgning, blekning och starka rengöringar. Med andra ord bör man inte tvätta håret för mycket, och inte heller utsätta det för sol och bad utan skydd.

Tänk också på att varma hårstylingverktyg sliter otroligt mycket på håret, så som fönar, plattänger och locktänger. Det är även slitsamt om du sätter upp ditt hår i strama uppsättningar och låter det plågas av diverse snoddar och band. Lagom med styling, inte för mycket tvätt och bad, samt skydd för sol och värme är en bra kombination.

Kollar vi istället på inre faktorer som kan bidra till att håret inte mår sitt bästa jag så är det ofta en kombination av stress, dålig sömn, dåliga matvanor och för lite vatten. Alla dessa faktorer har en påverkan på hur vår kropp mår, och alltså även på hur vårt hår, våra naglar och vår hud mår.

Genom att tänka på de sakerna vi nämnde ovan, fokusera på inre välmående och komplettera med ett välgörande kosttillskott kommer du verkligen se skillnad på hur ditt hår både mår och ser ut. Då slipper du ett torrt, frissigt, tråkigt och grått hår!

Kan håret bli sämre under klimakteriet?

Ja, ditt hår kan bli sämre under klimakteriet. Faktum är att under klimakteriet så genomgår kroppen en rätt så påfrestande och jobbig process som i sin tur även påverkar hur vi och vår kropp mår. Under klimakteriet förändras balansen mellan testosteron och östrogen, något som i sig kan komma att påverka hårets kvalité, tillväxt och utseende.

Med andra ord kan det vara riktigt smart för dig som är på väg in i klimakteriet att påbörja en process om att äta hårtillskott. Detta är speciellt bra om du märkt problem med håravfall, sämre tillväxt, mer avbrutna hårstrån, friss, torrhet, och så vidare. Det är ett faktum att klimakteriet kan påverka din hårväxt negativt och försämra den, så var ute i god tid!

Hur påverkas håret av graviditet och amning?

Till skillnad från under klimakteriet så kan graviditeten ha en riktigt positiv påverkan på håret, dess kvalité och tillväxt. När vi är gravida stiger mängder östrogen i kroppen, vilket i sin tur leder till att håret får en boost. Med andra ord blir det tjockare, fylligare och glansigare, och så kan det även växa bättre.

Något som däremot är en besvikelse för väldigt många efter graviditeten är den period då man fött barnet och ska gå vidare med att amma, alltså om man kollar ur hårets perspektiv. Efter barnet har fötts kommer den pumpande östrogenhalten sjunka igen, och då kan håret faktiskt bli så svagt att du får håravfall och livlöshet.

Som tur är finns det gott om hårtillskott som även gravida och ammande kvinnor kan ta för att hjälpa kroppen att få tillbaka den naturliga kvalitén på håret. Så länge de är till för just gravida och ammande kan det verkligen vara bra att vara ute i god tid för att skapa bättre förutsättningar redan från början.

Vem behöver hårtillskott?

Egentligen kan alla ha ett behov av hårtillskott, det vill säga oavsett hur håret mår och hur det ser ut. Lever man hälsosamt och mår bra inifrån kan ett hårtillskott vara ett extra kompliment för den där glansiga, friska finishen, medan man i mindre hälsosamma livsstilar verkligen kan se skillnad.

Däremot är ett hårtillskott speciellt bra för dem som märker att deras hår inte mår så bra, eller om man själv inte mår så bra. Alltså kan det vara bra under olika faser av livet beroende på hur man själv är balanserad.

Under de månader då man jobbar mycket, inte ser solen, då det är kallt och glåmigt kan håret vara i behov av en extra boost, samt efter graviditeten och under klimakteriet. Ett hårtillskott kan bidra till bättre hårkvalité, bättre tillväxt, en fylligare känsla och mer glans, så att det inte går av lika lätt utan håller sin spänst.

Vilket hårtillskott är bäst?

Det här beror lite på vad man vill få för resultat, hur snabbt man vill se resultateten, om man behöver hjälp med ett visst ämne eller har ett visst hårproblem, samt hur mycket pengar man vill lägga på hårtillskott.

Däremot är de allra flesta hårtillskotten väldigt bra och innehåller näringsrika ingredienser som verkar för hårets bästa. Kolla in de produkter vi rekommenderar ovan, alltså både de hårtillskott som är bäst i test samt våra övriga favoriter!

Hårtillskott för män

Detta kanske känns udda för många, men faktum är att även män kan få ut mycket gott av att ta hårtillskott för att förbättra sin hårkvalité. Med tanke på att mäns och kvinnors kroppar fungerar på lite olika sätt och är i behov av olika saker så kan olika tillskott vara olika bra.

Däremot finns det en hel del hårtillskott som är bra för både män och kvinnor, och även de som är bra speciellt för män. Ni får helt enkelt utforska utbudet och se vad som finns att erbjuda, samt välja variant efter vad just ni är i behov av. 

Köpguide om hårtillskott – så väljer du det bästa hårtillskottet

Med tanke på att det finns så otroligt många hårtillskott på marknaden idag kan det faktiskt vara rätt svårt att hitta det bästa hårtillskottet, speciellt om man är i behov av speciella ämnen eller närande ingredienser för att få bot på ett visst hårproblem. Därför har vi satt ihop en kortare köpguide om hårtillskott, för att underlätta då du ska hitta det bästa hårtillskottet!

Zink

Zink används ofta i hårtillskott då det ofta är vanligt att man har zinkbrist, speciellt hos män. Med hjälp av zink kan man minska risken för håravfall och stärka sitt naturliga hår, samt motverka tidigt åldrande och minskad sexlust hos män.

Biotin B8

En annan ingrediens som ofta används i hårtillskott är Bioton, som även kan kallas för B8 eller Vitamin H. Det är ett ämne som förekommer rätt mycket i både hud, hår och naglar, och som verkar för att reglera omsättningen av B-vitamin. Genom att använda det i ett kosttillskott kan man stimulera hårets tillväxt och motverka håravfall.

Järn

Även järn är ett riktigt dunderämne när det kommer till hår och hårväxt. För oss kvinnor är det väldigt vanligt att man lider av järnbrist, något som i sin tur kan leda till håravfall. Att järn verkar så pass bra i hårtillskott beror helt enkelt på att järnet har i uppgift att stimulera hårtillväxten, så att håret växer bättre och starkare.

Kisel

Sist men inte minst har vi kisel, ytterligare ett ämne som verkar för att återställa kroppens balans och bidra till ett välmående hår. Vår kropp består till stor del av just kisel, och har vi brist på det kommer både håret, huden och naglarna tappa sin spänst, sin livsglöd och sin förmåga att förnya sig själv.