Bästa hårinpackning 2024 – det bästa för [din hårtyp]

Bästa hårinpackning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Torrt, skadat, frissigt eller bara livlöst hår? Då är lösningen en riktigt bra hårinpackning. Vi har gjort ett test med flertalet produkter på marknaden och utsett bästa hårinpackningen för torrt och skadat hår, samt flera andra kategorier såsom bästa hårinpackningen för frissigt hår till exempel.

En hemmagjord hårinpackning för lockigt hår kan verkligen revitalisera ditt hår och göra det mjukare, friskare och enklare att styla. Det är ett utmärkt sätt att rensa bort kemikalier och rester från stylingprodukter. Att skapa en hårinpackning hemma ger ditt hår en välbehövlig detox och en fräsch start. På Hairtalk.se kan du hitta tips och råd för att skapa den perfekta hårinpackningen hemma som passar just ditt hår och din hårbotten. Ge ditt hår den omsorg det förtjänar!

Hårinpackning lockigt hår

Lockiga hår är vanligtvis torrare och mer frissiga än andra hårtyper och därför i behov av att underhållas med riktigt bra fuktkurer. Har du lockigt hår bör du därför besöka Jättefin.se som tipsar om just hårinpackningar för lockigt hår. Där kan du ta del av de åtta bästa inpackningarna och var de finns att köpa. Riktigt bra tips för att få definierade och glansiga lockar utan att de tyngs ned. Du får även tips på

Bäst i test hårinpackning

Det vi har tittat på när vi gjort detta bäst i test av hårinpackningar, är hur pass mjukt och följsamt håret blir av produkten och om den gör vad den lovar. Vissa hårmasker är mer inriktade på ett specifikt problemområde medan andra är mer allmänna och främst återfuktande. En hårmask kan sällan göra skada på ditt hår, men den kan däremot ha noll effekt eller väldigt liten effekt. Vi har letat fram de bästa hårinpackningarna för olika problemområden bland alla dessa testade produkter. Läs vidare! 

Davines Essential Nounou Hair Mask - bästa hårinpackningen för torrt och skadat hår

Egenskap: reparerar, återfuktar, ger djup näring, antioxiderande

Davines Essential Nounou Hair Mask - bästa hårinpackningen för torrt och skadat hår

Många kalufser där ute har fått stå emot färgning efter färgning och blekningar som sliter på håret och gör det mer glanslöst och trist. Då kan det behövas en riktig detox som ger nytt liv till hårfibrerna och “avgiftar” håret så att det hittar tillbaka till sitt rätta jag igen. Denna hårmask från Davines Essential är bästa hårinpackning för torrt och skadat hår i vårt test! Den ger näring på djupet tack vare att formulan är fullproppad med proteiner och kolhydrater. Dessutom innehåller den tomatextrakt som bevisat ger håret styrka och näring. C-vitaminen detoxar håret. 

Vi älskar den här produkten eftersom den gör håret som nytt igen – till och med bättre. Den ger bra med fukt och reparerar verkligen fibrerna på djupet. Doften är trevlig och påminner lite om rökelse – vilket vissa dock inte gillar. Du applicerar masken i handukstorrt hår efter vanlig schamponering. Låt verka ca 15 minuter och skölj sedan ur. Resultatet blir ett mjukt återfuktat hår som återfått sin styrka. Vi gillar också att man inte försökt dölja produkten i en lyxig förpackning – detta känns mer ärligt. Ett plus i kanten för att alla produkter som tillverkas för Davines Essentials klimatkompenseras genom att bidra till plantering av skog på Madagaskar. 

Hjärtligt Hårinpackning - bästa hårinpackning för frissigt hår

Egenskaper: mjukgör, återfuktar, motverkar frissigt hår och statiskt hår

Hjärtligt Hårinpackning - bästa hårinpackning för frissigt hår

Frissigt hår kan vara bland det mest irriterande som finns i vardagen. Håret klistrar sig mot ansiktet eller står åt alla håll. Sådant kan du slippa med den här formulan från Hjärtligt som är bästa hårinpackningen för frissigt hår i vårt test! Anledningen till denna utmärkelse är att vi helt enkelt inte kan få nog av den – speciellt på vintern när håret verkligen är bångstyrigt och elektriskt. 

Den milda, krämiga formulan återfuktar håret ordentligt och lämnar det glansigt och mjukt. Även hårbotten mår riktigt bra av den här behandlingen. Det beror delvis på att ingredienserna är 100% nedbrytbara och innehåller inga silikoner eller annat skräp som kan slita på håret. Innehållet består bland annat av svensk ekologisk rapsolja från Österlen, blåbärsextrakt, mjölksyra och glycerin. En riktigt härlig produkt som verkligen motverkar frissigt hår som lätt blir elektriskt. Den här hårinpackningen passar alla hårtyper, även du som har färgat hår.

Maria Nila Pallett Structure Repair Leave In Cream - bästa hårinpackning för skadat hår

Egenskaper: vårdande, återfuktande, stärkande

Maria Nila Palett Structure Repair Leave In Cream - bästa hårinpackning för skadat hår

Den här hårinpackningen är egentligen mer av en form av värmeskydd, men du kan även använda den som en leave in hårmask och sova med hårinpackning. Dess effekt är att den sluter kluvna hårtoppar, vårdar, ger fukt och stärker ditt hår – speciellt om du stylar det mycket med värmeverktyg. Du använder den på så sätt att du applicerar en liten mängd i handukstorrt hår innan exmpelvis föning eller användning av olika stylingverktyg. 

Anledningen till att vi gillar den här produkten är för att håret blir så mjukt och lent när du använder den. Håret behåller också sin styrka och glans trots att du använder heta värmeverktyg när du stylar. Detta är bättre än ett vanligt värmeskydd. Vi älskar den och utser detta till bästa hårinpackning för skadat hår och värmestyling!

Ref. Intense Hydrate Masque - bästa hårinpackning för torrt hår

Egenskaper:  Vårdande, Glansförstärkande, Mjukgörande, Färgskyddande, Återfuktande, Stärkande

Ref. Intense Hydrate Masque - bästa hårinpackning för torrt hår

Torrt och trist hår behöver massvis med fukt och näring för att hitta tillbaka till sig självt igen. I den här formulan från REF hittar du både antioxidanter och olika vitaminer som ger långvarig fukt och delvis motverkar friss. Håret får också en härlig glans och blir otroligt följsamt och lätt att jobba med. 

Förutom att formulan vårdar ditt hår och gör det mjukt och glansigt, så är den också färgskyddande och bevarar ett färgat hår mycket längre. Det tycker vi är toppen och utser den därför till bästa hårinpackning för torrt hår i detta test! 

Maria nila Colour refresh pearl silver - bästa hårinpackningen för färgat hår

Egenskaper: vårdar, fräschar upp, innehåller färgpigment

Maria nila Colour refresh pearl silver

Den här hårmasken från Maria Nila passar dig med färgat hår och är anpassad främst för detta. Det är nämligen en hårinpackning med färgpigment som gör att ditt hår får en extra intensiv och vacker färg samtidigt som den vårdar håret och ger det en fräsch känsla och look. Just Pearl Silver färgen passar blonderat eller vitt hår, men den kommer i massor andra toner. 

Du använder hårinpackningen efter vanlig schamponering och ska låta det sitta i 3 minuter innan du sköljer ur. Använd de handskar som följer med så att du inte får missfärgningar på händerna. Vi gillar den här produkten och tycker att den verkligen kan fräscha upp ett färgat hår och få det att se bra ut längre. Det tar mellan 4-10 tvättar innan effekten går ur. Förutom att färgen är otroligt djup och vacker så blir håret också mycket mjukt och lent.

Living Proof No frizz intense moisture mask

Egenskaper: vårdar på djupet, motverkar friss, ger fukt

Ett tjockt och grovt hår kan behöva en speciell typ av hårinpackning – exempelvis den här från Living Proof som ger intensiv fukt och motverkar friss. Lockigt tjockt hår kommer troligen inte ha något emot den här produkten. Den lämnar håret mjukt, utan friss men tynger samtidigt inte ner håret som vissa andra balsam och hårmasker kan göra. 

Formulan saknar också helt parabener, ftalater, silikoner och sulfater – vilket vi tycker är en riktigt höjdare som bidrar till ett friskare och mer naturligt hår i grund och botten. I detta bäst i test av hårinpackning är detta absolut en av de bättre produkterna för grovt, lockigt hår. 

Björn Axén Repair Deep Conditioner

Egenskaper: vårdande, glansförstärkande, mjukgörande, återfuktande

Att Björn Axén gör bra hårvårdsprodukter är ingen direkt nyhet. Även med den här hårinpackningen för torrt och skadat hår har de lyckats riktigt bra med att ta fram en produkt som fungerar. Den är baserad på mineraler och proteiner från havet, vilket hjälper till att återbygga ett skadat hår. Samtidigt tar arganolja och Sea lavender hand om både hår och hårbotten och vårdar på djupet.

Detta är också en vegansk hårinpackning för den som letar efter det. Vill du ha en lyxig hårmask ska du välja den här. Vi uppskattar användandet av arganolja i den här produkten – arganolja är lösningen på mycket som har med hud och hår att göra. Här får du en djupt återfuktande hårinpackning som ger styrka till håret. 

Olaplex Hair Perfector Treatment No.3

Egenskaper: lagar, stärker, återfuktar 

Olaplex Hair Perfector Treatment No.3

Om du bleker och färgar håret mycket kan du ha stor användning av den här hårinpackningen från OLAPLEX. Den reparerar håret och gör det mjukt och följsamt. Du kan även sova med denna hårmask för att få en ännu djupare behandling. 

Behandlingen ska användas på handdukstorrt rent hår och ska verka i 10-20 minuter, eller över natten. När du tvättar ur produkten ska du använda schampo och gärna balsam. Den här hårinpackningen är mycket effektiv när det kommer till  att stärka håret.

Ida warg Silver mask

Egenskaper: färgbevarande, återfuktande, vårdande, vegansk hårinpackning

Ida warg Silver mask

Ida Warg är en relativt ny stjärna på hårvårdshimmelen och hon har lyckats riktigt bra med många av sina produkter. Denna hårinpackning för blondt hår är 100% vegansk (som alla hennes produkter) och neutraliserar gula toner. Den ger håret en härligt silvrig färg och gör det samtidigt ganska mjukt och lent. 

Sheasmöret i formulan bidrar till att vårda håret och hålla det mjukt. Vi tycker om den här hårmasken. Den är perfekt för färgat hår. Ger ett fräschare intryck utan att behöva färga håret.

Vanliga frågor om hårinpackning

 • Vad är hårinpackning bra för?

  En hårinpackning kan vara bra för mycket olika saker. Har du torrt och skadat hår finns det vissa inpackningar som är speciellt anpassade för det, och även för färgat hår exempelvis. Men det som är gemensamt för alla hårinpackningar är att de vårdar håret på djupet, ger det extra fukt och andra näringsrika ämnen och oljor. Det gör håret mjukt, smidigt och lent. Kluvna hårtoppar mår också bra av en bra hårinpackning. Färgat hår kan få djupare intensitet och hållbarhet med en hårinpackning.

 • Hur länge ska hårinpackningen sitta i?

  Hur länge en hårinpackning ska sitta i beror på produkten. Vissa hårmasker kan du sova med över natten för att få en extra djup behandling och återfuktning, men normalt ska inpackningen sitta i mellan 3-20 minuter. 

 • Hur använder jag hårinpackning?

  Exakt hur du ska använda din produkt måste du läsa på förpackningen, eftersom det kan skilja sig lite åt. De flesta inpackningar ska du applicera i håret efter att du tvättat det rent med ett vanligt schampo. Men först ska du handdukstorka håret så att det inte är dyblött. Låt behandlingen sitta i verkningstiden och använd handskar om det står att det ska användas. Sedan sköljer du ur inpackningen och kanmed fördel ofta även applicera en omgång vanligt hårbalsam som avslutning. 

  Det finns dock vissa hårmasker som ska sköljas ur med schampo och även de som du inte tvättar ur alls förrän nästa tvätt så att säga, och som fungerar mer som ett vårdande, mjukgörande värmeskydd när du använder varma stylingverktyg. 

 • Hur ofta ska jag använda hårinpackning?

  En hårinpackning kan du absolut använda minst en gång i veckan eller efter behov. Varje dag kanske blir lite överdrivet. Har du en dålig hårperiod kan du absolut använda din inpackning oftare om du investerar i en produkt som kan användas ofta. 

 • Kan jag ha hårinpackning över natten?

  Vissa hårinpackningar kan du med fördel lämna kvar i håret under natten för att få en ännu bättre effekt. Då får håret verkligen tid på sig att suga in alla nyttigheter och fuktgivande ingredienser. Har du väldigt skadat torrt eller frissigt hår är det att rekommendera att sova med din hårmask, om det är en produkt som tillåter detta.