Bästa ansiktsserumet 2024 – förebygg & minska rynkor på ett effektivt sätt

Bäst i test ansiktsserum

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Ett ansiktsserum är ett perfekt sätt att behandla huden på djupet och rätta till eventuella skavanker såsom torrhet, acne, fina linjer, ojämn hudton och rynkor. Vi har testat ett gäng produkter med olika egenskaper och utsett bästa ansiktsserum i olika kategorier såsom serum för torr hy, serum för finnar, för känslig hy, fuktgivande serum och anti age serum m.m. Du kan verkligen förbättra din hud på många sätt med ett bra serum och förhindra förtidigt åldrande samt bidra till ett friskare och fräschare yttre.

När vi jämför marknadens bästa serum tycker vi det är det en stor fördel om leverantören har flera olika alternativ att välja mellan. Då är chansen störst att de kan presentera ett ansiktsserum för just din hudtyp. Tänk på att du alltid applicerar serum som första steg efter rengöring av ansiktet. Sedan tar du eventuell olja och sist din ansiktskräm. 

Ansiktsserum Bäst i test

Det vi tittat på i vårt test av bästa ansiktsserum är hur pass effektiv produkten är, om den går snabbt in i huden. Det är också ganska viktigt med doften då man har serumet i ansiktet. En härlig doft är ett stort plus. Men det viktigaste är att produkten gör vad den lovar och känns behaglig på huden. Se nu efter vilka produkter vi rekommenderar för olika hudtillstånd!

Bioeffect EGF Serum - bästa ansiktsserumet mot fina linjer och dålig lyster

Hudtyp: alla, mogen, lysterlös  Volym: 15 ml

Bioeffect EGF Serum - bästa ansiktsserumet mot fina linjer och dålig lyster

En mogen hy med tendens till fina linjer och lite andra problem såsom pigmentfläckar och ojämn hudton samt torrhet kommer att fullkomligt älska detta serum mot rynkor. Förutom att den föryngrar hela ditt ansikte och ger det en helt ny lyster, ger den även en kraftig återfuktning för dig som är riktigt torr i huden. 

Du använder den både morgon och kväll efter rengöring. Under natten verkar ingredienserna på djupet och reparerar huden som blir som ny. När du använder serumet på morgonen ska du först låta produkten sjunka in ordentligt i huden innan du går vidare med resten av hudvårdsrutinerna och makeup. 2-4 droppar räcker och den här flaskan räcker i evigheter, väldigt dryg formula. Vi är helt kära i detta härliga ansiktsserum av många anledningar, men främst för att den verkligen förbättrar hudens struktur och ger den en frisk lyster samt jämnare hudton. Helt klart bästa ansiktsserum mot fina linjer och åldrande hud med avsaknad av lyster!

Murad Hydration Revitalixir Recovery Serum - bästa återfuktande ansiktsserum

Hudtyp: alla, stressad hy, torr, påsar under ögonen, mörka ringar  Volym: 40 ml

Murad Hydration Revitalixir Recovery Serum - bästa återfuktande ansiktsserum

När huden är riktigt torr och stressad, även kring ögonen, krävs ett kraftfullt återfuktande serum som ger nytt liv till din hy och ett starkare skydd för din hudbarriär. Murad Hydration Revitalixir Recovery Serum är en riktig höjdare när det kommer till just detta!

Den gör huden otroligt mjuk och len tack vare att den får fukt på djupet. Även huden kring ögonen mår riktigt bra av den här produkten och håller den smidig. Den motverkar dessutom påsar och puffighet under ögonen, vilket är något en del av oss får dras med ibland, vid dålig sömn exempelvis. Eventuella mörka ringar kan också trollas bort med det här serumet – det fungerar verkligen. Vi utser den till bästa återfuktande ansiktsserum i det här testet. 

Verso Super Facial Serum - bästa ansiktsserumet med retinol

Hudtyp: mogen hy, ojämn hudton, fina linjer  Volym: 30 ml

Detta djupverkande anti age serum är bästa ansiktsserum med retinol i vårt test! Den är riktigt kraftfull men utan att huden tar skada. Produkten innehåller nämligen Retinol 8 som är ett stabiliserat vitamin A komplex som faktiskt är 8 gånger starkare än det vanliga retinolet. Dock är den skonsammare mot huden. Serumet stärker cellerna och påskyndar nybildning samtidigt som det gör att din hud lättare kan bilda kollagen.

Här får du en riktigt boost för huden som kan behövas när den börjar bli till åren. Resultatet blir en hud som är jämnare i ton och struktur, har färre fina linjer och totalt sett ett yngre, fräschare utseende. Den kostar en liten slant men är en väl värd investering för en långsiktigt friskare, yngre och finare hy.

The ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - bästa ansiktsserumet mot finnar

Hudtyp: oren, fet, finnar, pormaskar, stora porer  Volym: 30 ml

Låt oss presentera en prisvinnande produkt från The Ordinary – nämligen deras Niacinamide 10% + Zinc 1% serum! Den vann pris vid 2019 års Swedish Beauty Awards som “Årets serum under 600 kr”. Formulan består av en hög koncentration vitamin B3 samt Zink, vilket gör underverk för finning, fet och porig hy. Den här produkten rensar verkligen upp i ansiktet och ljusar upp hyn märkbart. Den balanserar talgproduktionen drar samman porer. 

Har du problemhy ska du absolut testa det här serumet. Hela formulan verkar antiinflammatoriskt och lugnar verkligen ner huden. Resultatet blir enmattare hud med fin lyster och ljusare, jämnare hudton samt mindre acne och pormaskar. En riktig vinnare om du frågar oss och absolut det bästa ansiktsserumet mot finnar!

Lancome Visionnaire + Advanced Skin Corrector Serum Lancome

Hudtyp: alla, mogen, fina linjer  Volym: 50 ml

Visionnaire + Advanced Skin Corrector Serum Lancome

Detta är ett riktigt lyxigt serum som förbättrar hudens struktur och gör den slätare samt mjukare. Du får återfuktning och anti age effekt i samma produkt. Formulan är krämig men absorberas snabbt upp av huden och känns inte kladdig. Känslan på huden är trevlig och den lämnar en fin lyster efter sig. 

Resultatet blir en jämnare, vackrare hud med mindre porer samt fina linjer och en jämnare hudton. Doften är diskret men doftar lätt av rosor vilket vi älskar. Vi ger den ett stort plus för att den faktiskt fungerar och stramar upp samt ger ansiktet en jämnare struktur. Prislappen är aningen hög, men det kan vi leva med eftersom den fungerar.

Ledsen, varan verkar vara slut i lager

Dermalogica Age Smart Biolumin-C Serum

Hudtyp: mogen, torr, lysterlös, fina linjer, ojämn hudton  Volym: 30 ml

Dermalogica Age Smart Biolumin-C Serum

Här har vi ett fuktserum och anti age serum i en och samma produkt från Dermalogica – experterna på hudvård som gör skillnad. Serumet består framför allt av en hög dos C-vitamin tillsammans med avancerad bioteknologi, som ser till att jämna ut hudtonen, minimera fina linjer, ge lyster och spänst. Samtidigt återfuktar den och skyddar mot fria radikaler.  Så att du ser yngre och fräschare ut och får ett långvarigt skydd mot att cellerna bryts ned.

Du kan använda serumet  både morgon och kväll efter rengöring av ansiktet. Efter att huden absorberat produkten ordentligt kan du gå in med andra produkter såsom olja och ansiktskräm. Den gör skillnad, det gör den. Kanske inte på en gång, men efter en tids användning kan vi se skillnad i form av jämnare hudton, mer lyster och spänstigare hud.

Löwengrip The Serum Facial Serum

Hudtyp: alla, känslig, torr  Volym: 30 ml

Detta fuktserum från Löwengrip är en perfekt produkt för en normal hudtyp som går mer åt det torra hållet. Den är mer alldaglig och inriktar sig främst på att ge extra fukt samt lyster till huden, men innehåller även kalpariane som kommer från alger, vilket främjar kollagenproduktionen och bidrar till fastar hud.

Serumet passar perfekt för normal till torr eller känslig hy som är stressad. Den lunar ner och balanserar samtidigt som du kan se att hyn får en finare lyster. Konsistensen är inte kladdig utan sjunker snabbt in i huden. Har du fet hy eller blandhy kan den kännas lite för oljig och glansig, men absolut värt att testa då priset är rimligt och resultatet helt okej för en torris.

Filorga Hydra Hyal Serum

Hudtyp: torr, känslig  Volym: 30 ml

Filorga Hydra Hyal Serum

Fukt i mängder är vad du får med Filorgas Hydra-Hyal Serum. Den innehåller till och med 4 stycken olika hyaluronsyror som verkar på djupet och ger djup återfuktning i 24 timmar. Formulan absorberas på nolltid av huden och ger ett fylligt jämnt resultat. Den innehåller också röd alg extrakt som verkar antiinflammatoriskt samt skyddande för hudbarriären. Är man riktigt torr och lysterlös kan det här serumet faktiskt göra underverk på de flesta hudtyper.

Har du varit ute i solen kan den vara räddaren i nöden och kan även användas innan andra typer av ansiktsmasker. Använd varje morgon och kväll efter rengöring och innan du appicerar olja eller ansiktskräm. Något odryg och räcker inte så länge, men effekt ger den!

Vanliga frågor om ansiktsserum

 • Vad är ansiktsserum?

  Ett ansiktsserum är en hudvårdsprodukt som du använder direkt efter rengöring av ansiktet varje morgon och kväll. Serumet är till för att verka på djupet i huden och återställa det som behöver återställas. Det kan handla om torr hy, fet och oljig hy med finnar och pormaskar, eller mogen hy med rynkor och dålig lyster. Ett ansiktsserum går in på djupet i hudbarriären och ger fukt samtidigt som andra ingredienser ger andra effekter. Exempelvis ökar kollagenproduktionen, stabiliserar talgproduktionen, jämnar ut hudtonen och minimerar fina linjer och så vidare. 

 • Hur använder jag ansiktsserum?

  Ett ansiktsserum ska appliceras på rengjord, torr hy både morgon och kväll normalt sett. Det ska vara det första steget i din hudvårdsrutin efter själva rengöringen och borttagning av makeup. Ta en liten mängd serum i händerna och massera in i ansiktet till dess att all produkt har absoberats. Vänta några minuter innan du sedan applicerar olja, ansiktskräm och makeup. Det är viktigt att huden verkligen får suga i sig alla nyttigheter ordentligt.

 • Varför ska jag använda serum?

  Serum ska du använda för att förbättra din huds tillstånd på olika sätt. Vanligen handlar det om torrhet, fet hud eller mogen hud med rynkor, men vilken hud som helst kan vara i behov av ett bra fuktserum för att hålla hyn i bra skick. Många använder ansiktsserum för att jämna ut hudtonen, rens a bort talg, få bort fina linjer samt ge mer spänts till huden, men fukt är viktigt i alla serum och är oftast basen. Ofta kan du se en tydlig skillnad redan efter ett par dagar om du använder en riktigt bra produkt som passar din hudtyp.

 • Fungerar serum på känslig hy?

  Har du känslig hy är det kanske extra viktigt att använda ett bra serum som verkligen skyddar hudbarriären så att inget skräp kan ta sig in och skapa problem i form av inflammationer och liknande. I dessa fall är det fukt som är viktigt men även andra ingredienser som verkar antiinflammatoriskt och lugnande. Serum fungerar alltså utmärkt för känslig hy - om du väljer rätt produkt för just dig. 

 • Serum eller olja, vad är bäst?

  Serum har en förmåga att gå ner mer på djupet än vad en olja gör, på så sätt är ett serum bättre när man snabbt vill förbättra något visst tillstånd. Serum är mer kraftfulla än oljor. Däremot kan det vara perfekt att komplettera med en olja om man exempelvis är riktigt torr i hyn. Men glöm inte att oljan alltid ska appliceras efter serumet. 

 • Vilket serum passar till min hudtyp?

  Torr hy - behöver ett serum med mycket återfuktande ingredienser, exempelvis hyaluronsyra eller liknande. Ju mer desto bättre. Kan även vara bra med mjukgörande ingredienser.

  Fet hy/finnar - behöver ett serum som mattar ner huden och lugnar ner samtidigt. Zink är perfekt för detta ändamål och även vitamin B3. Även oljig hy behöver mycket fukt för att inte torka ut och prodcera mer talg som kompensation. Leta därför efter hyaluronsyra eller liknande även i detta fallet.

  Mogen hy/rynkor/fina linjer - behöver mycket fukt för att ge en bra grund till alla de andra ingredienser som kan finnas i ett anti age serum. Vanligen brukar serum för mogen hy innehålla någon form av alger eller andra antioxidanter som hjälper huden att förnya sig snabbare och öka kollagenproduktion samt elasticiteten i huden.