Bästa ansiktsrengöringen 2024 – få renare ansikte nu

bäst i test ansiktsrengöringen
bäst i test ansiktsrengöringen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Man ska absolut inte underskatta en riktigt bra ansiktsrengöring som kan få bort smink och smuts från din hy på ett skonsamt sätt och bidra till bättre, friskare hy. Vi har gått igenom ett antal produkter på marknaden och utsett den bästa ansiktsrengöringen för alla olika hudtyper!

När du ska investera i en bra ansiktsrengöring är det viktigt att välja en produkt som passar din hudtyp, annars kan du få helt fel effekt. Är du torr behöver du en typ av formula och är du fet i hyn eller har blandhy kan du behöva en annan typ av formula. Är du riktigt känslig finns det väldigt bra produkter även för dig i det här testet. Oavsett vilken hudtyp du har ska din ansiktsrengöring aldrig torka ut huden eller göra den irriterad. Läs nu vidare för att få hjälp med att hitta bra alternativ för dig i vårt bäst i test av ansiktsrengöring.

Ansiktsrengöring Bäst i test

Biotherm Biosource Total Renew Oil Cleanser - bästa ansiktsrengöringen för torr hy

Typ: löddrande olja Förpackning: glas Mängd: 200 ml

Denna ansiktsrengöring för torr hy passar bra för dig som behöver en mjukgörande och skonsam rengöring som tar bort smink och smuts från ansiktet, även vattenfast makeup. Formulan består bland annat annat av en alg som kallas Life Plankton™ och som du kan hitta i de varma termalkällorna i Franrike. Det vi gillar med den här produkten är att den inte lämnar en stram känsla i ansiktet efter användning – som en del andra rengöringsprodukter för ansiktet kan göra. Huden bli ordentligt återfuktad och får ett fint lyster.

Du använder rengöringen först på torr hud och masserar in oljan för att lösa upp smink och smuts. Undvik dock att få denna produkt i ögonen då det kan svida lite. När du löst upp all makeup i ansiktet använder du ljummet vatten för att skölja av resterna. Otroligt bra och effektiv ansiktsrengöring som inte gör dig besviken och inte gör dig torr!

DERMALOGICA Special Cleansing Gel - bästa ansiktsrengöringen för känslig hy

Typ: tvålfri skummande gel Förpackning: plast Mängd: 250 ml

Dermalogica Special Cleansing Gel

Denna ansiktsrengöring för känslig hy känns riktigt skön och svalkande på huden vilket är perfekt när du lätt blir irriterad i hyn av olika produkter. Dermalogica är experter på det här med problemhy och denna formula består bland annat av ett kylande balsam av lavendel och citronmeliss som är perfekt för känslig hy. Vi fullkomligt älskar denna ansiktsrengöring och kan varmt rekommendera den till dig som lider av någon form av problemhy, exempelvis blandhy, acne, eksem, rosacea osv. 

Du använder produkten genom att ta en klick i blöta händer och massera in i hela ansiktet samt hals. När du löst upp all smuts och makeup ska du skölja med ljummet vatten innan du torkar av ansiktet. Du kan upprepa behandlingen för mer noggrann rengöring.  Känslan efteråt är ren, sval, frisk och återfuktad, men inte fet. Dessutom är den riktigt dryg och räcker väldigt länge.

Estée Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser/Purifying Mask - bästa ansiktsrengöringen för blandhy

Typ: rengöringsmousse Förpackning: plast tube Mängd: 150 ml

Estee Lauder Perfectly Clean Multi-Action Foam Cleanser purifying Mask

Blandhy betyder att du har vissa partier i ansiktet som ofta är fetare och mer oljiga än andra (exempelvis panna, haka näsa) och samtidigt har du torra partier i andra delar av ansiktet. Då behöver du en ansiktsrengöring som inte förvärrar både dessa problem. Vi tycker att denna ansiktsrengöring för blandhy från Estee Lauder är riktigt bra eftersom den både rensar upp hyn och ger den fukt samtidigt. Den är mycket effektiv på att ta bort makeup och ger dig även ett fint lyster i huden. 

Formulan är i form av en mousse som känns härligt skön på huden. Men den här produkten håller du din blandhy i schack eftersom den ger balans till hela hyn och varken torkar ut eller gör huden fet. En riktigt fräsch rengöring som trollar bort pormaskar och annat trist från ditt ansikte. Kan användas både morgon och kväll.

The Ordinary Cleansers Squalane Cleanser

Typ: balmliknande olja Förpackning: plast tube Mängd: 50 ml

The Ordinary Squalane Cleanser

Har du normal hy kan den här populära ansiktsrengöringen från The Ordinary fungera alldeles utmärkt och den har ett ganska rimligt pris dessutom. Du kan absolut använda den till att få bort smink och smuts effektivt samtidigt som huden lämnas återfuktad och fräsch. Du tar en klick mellan handflatorna och värmer upp balsamet innan du applicerar det i ansiktet. Du kommer då att se att balsamet blir en klar olja istället. 

Massera in produkten i ansiktet för att få bort alla orenheter och rester av sminkprodukter. Sedan sköljer du bara av resterna och torkar ansiktet försiktigt innan du går på med dina andra rutiner, såsom toner, serum och oljor eller krämer. Den här rengöringen kan du använda dagligen eftersom den är helt tvålfri och inte torkar ut hhuden.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm - bästa ansiktsrengöring för fet hy

Typ: balsam Förpackning: glas Mängd: 125 ml

Varför inte lyxa till det en aning med den här trevliga ansiktsrengöringen för fet och kombinerad hud från Clinique. Den kostar en slant men kan vara värd investeringen. Formulan är speciellt framtagen för att få bort hårt sittande makeup, både i ansikte och på ögonen, men utan att lämna huden fet eller uttorkad. Den stärker även hudens försvar mot föroreningar och är allergitestad. 

Om du bär kontaktlinser är den här formulan perfekt eftersom den är så mild och dessutom testad av en ögonläkare. Har du fet hy kommer du gilla den här då porerna inte heller täpps till.

Elizabeth Arden Prevage Anti-Aging Treatment Boosting Cleanser - bästa ansiktsrengöring med anti age

Typ: lätt skummande kräm Förpackning: metallisk tub Mängd: 125 ml

Elizabeth Arden Prevage

Du kan även slå två flugor i en smäll och kasta in lite anti aging i din ansiktsrengöring också! Denna formula från Elisabeth Arden är riktigt trevlig och ger en lyftande effekt efter en tids användning. Rengöringen peelar huden och ger den ett helt nytt lyster. Detta är en kräm men den skummar lätt när du använder den och den fungerar utmärkt för att tvätta bort smink och orenheter med. Formulan har nämligen en speciell trestegs teknik som väldigt effektivt tar bort döda hudceller så att det kan skapas nya.

 

Biotherm Homme Cleansing - bästa ansiktsrengöringen för män

Typ: gel Förpackning: plast Mängd: 150 ml

Även män vill ibland kunna hålla huden ren och fräsch i ansiktet och då kan vi verkligen rekommendera den här ansiktsrengöringen för alla hudtyper från Biotherm. Formulan innehåller bland annat salicylsyra och kokosbetain som rengör och ger fukt på samma gång. Vi vet många män som rent ut sagt tycker att den här produkten är skitbra eftersom huden blir ren men inte uttorkad och får även ett trevligare lyster. Den kommer dessutom åt i skäggväxten väldigt effektivt och kan rengöra även där.

Filorga Foam Cleanser

Typ: rengöringsskum Förpackning: plastpump Mängd: 150 ml

Filorga Foam Cleanser

Denna skumrengöring från Filorga passar de flesta hudtyper väldigt bra och är en av de mest effektiva produkterna i detta test. Den har en trestegs rengöring som effektivt tar bort all smink i ett nafs (även det mest galna halloweensminket) och lämnar huden återfuktad och härlig! Formulan består bland annat av hyaluronsyra som är starkt återfuktande samt föryngrande för huden. 

Du masserar in skummet på fuktad hud  och skummet blir då till en krämig oljig konsistens som är skön att arbeta in i huden. Om du inte vanligtvis gillar skumrengöring kommer du nog att gilla den här, den är mycket mer effektiv än ett vanligt skum. 

Filorga Micellar Solution Anti-Age

Typ: micellarvatten Förpackning: plastflaska Mängd: 400 ml

Filorga Micellar Solution Anti Age

Ett av de mest effektiva sätt att ta bort smink och smuts från ansiktet är att använda ett micellarvatten, som detta från Filorga. Ett miccelarvatten innehåller någon form av olja som sedan blir som en magnet när du tar det på en bommullsrondell och sveper över ansiktet. När du inte längre ser något smuts på dina rondeller är huden ren. Du kan skölja av ansiktet efteråt om du vill, men det behövs inte alltid. 

Denna formula rengör hyn på djupet och återfuktar ordentligt. Därför har den också en anti age effekt på huden. Passar alla hudtyper även du som är känslig. Har du inte testat micellarvatten ännu är det på tiden att du gör det nu och upptäcker dess finess. 

Vanliga frågor om ansiktsrengöring

 • Rätt rengöring för din hudtyp

  Ansiktsrengöring för torr hud:

  Torr hy är något som många svenskar lider av, speciellt på vintern. Då behöver du en ansiktsrengöring som verkligen återfuktar på djupet. En olja passar oftast bäst till torr hy men även en rengöringsmjölk eller micellarvatten kan fungera utmärkt. En rengöringsmjälk är väldigt mjuk och snäll och har ett bra PH-värde, medan en olja också ger mycket näring och återfuktning, samt en smidig hud med lyster. 

  Ansiktsrengöring för fet hud:

  Om man har fet hy som lätt blir oljig passar oftast ett rengöringsskum bra eller ett micellarvatten med rätt ingredienser. De har en bra rengörande effekt men blir inte för tung på huden och torkar heller inte ut - vilket kan leda till ännu fetare hy i längden. En gel kan fungera bra också.

  Ansiktsrengöring för känslig hud:

  Har man känslig hud ska man alltid vara extra försiktig med vad man blaskar på i ansiktet. En rengöringsmjölk passar ofta väldigt bra med sin lugnande och återställande effekt. Även micellarvatten fungerar här eftersom du inte ens behöver vatten för den typen av rengöring, om du inte önskar. Välj en produkt utan kemikalier.

  Ansiktsrengöring för blandhy:

  För blandhy kan det vara bra med en balanserande produkt för hela ansiktet, i form av ett micellarvatten eller en rengöringsmjölk. Du kan även behandla olika områden i ansiktet med olika produkter om du har problem att få bukt med hyn. 

 • Vad är ansiktsrengöring?

  En ansiktsrengöring använder du för att tvätta bort ditt smink och dagens eller nattens föroreningar och smuts som har samlats på hudens yta. Om du går och lägger dig utan att tvätta ansiktet eller sminkar dig direkt på morgonen utan rengöring och återfuktning så kan du få problem med huden då bakterier och smuts samlas i porerna och täpper igen dem. En ansiktsrengöring tvättar rent och återfuktar. lugnar ner eller peelar huden, beroende på vilken effekt du är ute efter.

 • När används ansiktsrengöring?

  Ansiktsrengöring används både morgon och kväll innan alla dina andra eventuella rutiner med serum, oljor och krämer som ska jobbas in i huden. För att få en ren och fin yta att arbeta in dina produkter på ska du först tvätta ansiktet med en ansiktsrengöring, även om du inte sminkar dig. Du kommer bli förvånad hur mycket smuts som faktiskt lossnar från huden trots detta, om du exempelvis använder en bommullspad och micellarvatten blir det extra tydligt.

 • Hur använder jag ansiktsrengöring?

  Beroende på vilken typ av produkt du använder så kan rutinen se lite olika ut men påminner om varandra. Vanligen ska du massera in produkten på torr eller lätt fuktad hud tills allt smink och smuts är upplöst ordentligt. Sedan sköljer du av med vatten eller bara låter vara - beroende på formula.

 • Vad är dubbelrengöring?

  Vissa rengöringsprodukter för ansiktet gör kanske inte rent hus på bara en tvätt och då kan det behövas en dubbelrengöring. Vilket alltså betyder att du tvättar ansiktet en gång till med samma produkt. Vanligen är det skumprodukter som du kan uppleva detta problem med.

 • Vilken ansiktsrengöring passar min hy?

  Olika hudtyper mår bra av olika behandling. För att veta vilken formula som passar din hy bäst kan du prova dig fram, men framför allt ska du läsa på produktens innehåll. Många produkter är speciellt anpassade för vissa hudtyper medan andra är mer generella och fungerar för de flesta. Generrellt ska du tänka somså att oavsett hudtyp ska du inte välja en formula som torkar ut huden - även du är fet i hyn. Det kommer bara leda till ännu mer talgproduktion som kompensation. Sträva efter en rengöring som återfuktar ordentligt (exempelvis via hyaluronsyra) och som ger balans till huden. 

 • Går det använda ansiktsrengöring på ögonen?

  Vissa ansiktsrengöringar är anpassade att användas både i ansiktet och på ögonen. Vissa andra är dock bara anpassade för ansiktet och vissa bara för ögonen. Det är bara att läsa på förpackningen vad som gäller. Det som kan hända om du får in formulan i ögonen trots att den inte är anpassad för det, är att det kan svida ett tag. Skälj bara med ljummet vatten.

 • Hur länge håller en ansiktsrengöring?

  En ansiktsrengöring brukar hålla sig fräsch ett par månader beroende på produkt. De produkter i pumpflaska brukar hålla sig längre.